Každý může být hvězdou večírků! Jak na to?

14.11.2016 | Vztahy

Nepatříte zrovna mezi extroverty, co si libují mezi velkými skupinami lidí a milují být středem pozornosti? To ovšem neznamená, že byste měli sedět sami doma a odmítat pozvánky na nejrůznější akce. I vy totiž můžete být za hvězdu!

Jak účinně „zamaskovat“ svou plachost a naučit se být hvězdou každé společnosti? Je to snazší, než byste si mysleli!

Nechoďte sami

Jste-li pozvaní na nějakou společenskou událost, přizvěte si jako doprovod někoho, komu věříte a kdo je mezi lidmi jako ryba ve vodě. Jednak bude mít s sebou morální podporu, jednak se v konverzaci a dalších „společenských povinnostech“ svezete s ním. A navíc sem tam pochytíte nějaký ten trik, jak například zahájit rozhovor nebo jak vést „small talk“.

Využívejte příležitostí

Vždy je těžké přinutit se k něčemu, co vám tak úplně nesedí, ale na druhou stranu je pravda, že pokud nebudete „trénovat“, nikdy se nic nenaučíte. A tak namísto odmítání pozvánek pěkně kývněte na každou příležitost vydat se do společnosti. Po pár večerech už budete mezi lidmi jako ve svém živlu!

Naučte se naslouchat

Že vám příliš nejde konverzování „o ničem“, nejste si jistí, jak navázat rozhovor? Pak se pasujte do role naslouchajícího! Spousta lidí o sobě moc ráda vypráví, tak proč toho nevyužít? Vy nebudete muset příliš hovořit a oni získají ideálního společníka, který vyslechne jejich trápení.

Připravte si téma

A když už jsme u té konverzace, určitě dokážete přijít na jedno téma, které si můžete připravit „do zásoby“ a které je dostatečně zajímavé, aby se rozproudil rozhovor. Když se rozhostí ticho, budete to vy, kdo situaci zachrání zajímavým námětem!

Využijte okolí

A kdyby náhodou došlo i předem připravené téma, prostě se rozhlédněte kolem sebe a okomentujte něco ze svého okolí (pozor, vyhněte se ale hodnocení lidí, například že má slečna v červených šatech vážně příšerné boty – i kdyby to byla stokrát pravda, neuděláte na ostatní právě dojem, protože vás zařadí do kategorie pomlouvačů, navíc nemůžete vědět, jestli slečna v červeném není kamarádka člověka, jemuž ji právě popisujete).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat