Facebook a mobily umí zničit vztah. Nevěříte?

03.06.2011 | Vztahy

Mohou být moderní technologie nebezpečím pro vztah? Jednoduchá odpověď – mohou. Tedy pokud jsme v jejich používání lehkomyslnější, než bychom být měli…

Mobilní telefony, sociální sítě, internet obecně. Mohou nám velmi usnadnit život, ale také nám pěkně zavařit. Na co si dát pozor?

1.    Označování osob na fotografiích na FB

Můžete vybírat sebepečlivěji, jaké fotografie na Facebook umístíte, ale pak nějaká „dobrá duše“ najde ve svém archivu fotku z loňského vánočního večírku, na které jste obtočení okolo spoře oděného, vysportovaného ajťáka/spoře oděné, silikonové sekretářky. Tuhle fotku pak umístí na svou stránku a k dovršení všeho vás na ní označí, takže si všichni vaši přátelé mohou udělat detailní obrázek o tom, jak jste si večírek užívali. A máte partnerovi či partnerce co vysvětlovat. I kdyby byla scénka na fotce absolutně nevinná, dokáže vzbudit celou řadu nejrůznějších asociací a probudit v partnerovi nedůvěru.

2.    Zatoulaná SMS

Flirtování prostřednictvím mobilního telefonu může být ošidné, hlavně tehdy, když esemesku s velmi „žhavým“ obsahem a oslovením „Honzo“ zašlete omylem svému příteli, který se jmenuje Jirka (platí to samozřejmě i u mužů posílajících SMS zprávy se zcela jiným oslovením svým partnerkám)… Zkrátka pokud už si takhle zahráváte, vždycky několikrát před odesláním překontrolujte telefonní číslo a jméno adresáta.

3.    Přílišné blogování

Blogy jsou skvělou příležitostí pro psavce, kteří nechtějí psát své myšlenky jen tak do šuplíku. Ale pozor, jestliže blogujete o svém vztahu, není dobré zabíhat do přílišných podrobností ze sexuálního života nebo při úvahách o partnerských problémech, které třeba právě zažíváte. Vždycky je dobré mít na paměti, že jedním ze čtenářů může být váš partner nebo partnerka. A věřte, že pokud si přečtou něco hodně soukromého, usnadní jim to rozhodování zda ve vztahu zůstat, nebo ne.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Přestaňte být puťkou domácí!

4.    Odhalení odhalených fotografií

A sociální sítě podruhé. Umisťujete-li na ně fotky partnera či partnerky, vždycky se nejprve ujistěte, že by s uveřejněním dané fotografie souhlasili. Ne každý chce být na internetu v plavkách nebo naostro, ne každý vám poděkuje za umístění obrázku, na kterém je vyfocený po dlouhém nočním tahu kdesi v polích.

5.    Paranoidní komentáře

Pokud na FB stránku vašeho partnera vkládají komentáře ženy a na stránku vaší partnerky muži, nemusí to vůbec nic znamenat (a v drtivé většině případů to nic neznamená). Takže nebádejte nad významem každé věty a nebuďte paranoidní. Kolikrát vy něco napíšete na zeď svému kamarádovi či kamarádce!
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat