Mýty o mužích a ženách: 5 nejhorších jsme zbořili!

17.06.2011 | Vztahy

Muži mají historicky přidělenou roli živitele rodiny. Ženy mají lepší intuici. Muži jsou mnohem agresivnější než ženy. Taky tahle tvrzení znáte? Tak pozor na to, abyste jim neuvěřili…

Na nejčastější tvrzení o mužích a ženách se zaměřili vědci a nestačili se při jejich ověřování divit – většina z nich totiž vůbec neplatí.

Není například pravda, že ženy nedokážou snášet bolest tak dobře jako muži (jak říkají naše maminky, lidstvo by vymřelo, kdyby muži měli rodit), zrovna tak neplatí, že nemají rády pornografii nebo že nejsou sexuálně tak rychle vzrušivé jako muži.

Zapomeňte i na pověry, že ženy mají lepší intuici než muži a nejsou tak schopné vynálezkyně či objevitelky jako jejich mužské protějšky.

A na co ještě vědci přišli?

1.    Muži jsou od nepaměti živitelé rodiny. Hm, bohužel, pánové, není tomu tak. Podle archeologických výzkumů je zřejmé, že v řadě kultur zajišťovaly obživu kmene a jeho příslušníků až z 80 % ženy. Muži občas ulovili nějaké to větší zvíře.
2.    Matky jsou na dítě více citově vázané než otcové. Zase chyba. Psychologické studie totiž potvrdily, že muži se svými dětmi častěji mluví a objímají je. Matky jsou však lepší ve čtení jejich potřeb.
3.    Matky rozeznají své dítě podle čichu. Krásná představa, ale bohužel ne. Prokázal to jednoduchý test, při kterém měly matky poznat podle čichu tričko, ve kterém jejich dítko spalo. Nepodařilo se to téměř žádné. Útěchou může být, že otcové dopadli úplně stejně…
4.    Ženy nejsou tak agresivní jako muži. Tak ani tohle tvrzení není tak úplně pravdivé, tedy alespoň porovnáte-li statistiky vražd – podle nich totiž zabije v rodinné hádce spíše žena muže než naopak. Ale statistiky nevypovídají o všem…
5.    Muži nejsou tak zranitelní a slabí jako ženy. Kdepak – možná jsou pánové silnějším pohlavím, mají-li například zvednout pytel cementu, ale co se duševní odolnosti týče, jsou mnohem silnější ženy. Lépe snášejí stres a dokážou se snadněji vypořádat s ranami osudu.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat