Společné bydlení před svatbou? Nejlepší test vztahu

14.03.2012 | Vztahy

Většina párů tuto otázku neřeší a společné bydlení považuje za samozřejmost. Ale jsou přesto i partneři, kteří se jí zabývají. Máme pro ně pět argumentů, proč by měli „život na psí knížku“ rozhodně zkusit.

1.    Nejlepší test

Společní soužití je skutečným testem vztahu – láska je sice krásná, ale bohužel ještě nezaručuje, že spolu budete vycházet i na několika desítkách metrů čtverečních. Domácnost, respektive její vedení, vyžaduje spoustu práce. A co když se vždycky budete hádat kvůli špinavému nádobí, poházeným ponožkám apod. (a to je to nejmenší)? Společný život vyžaduje spoustu „slaďování“ – a tuhle část je dobré odbýt si ještě dříve, než si řeknete „ano“.

2.    Sladění priorit

Partneři spolu musejí fungovat jako tým – navzájem se podporovat, být si nablízku nejen v dobrém, ale i ve zlém. Opravdu víte, že vás partner v těžkých životních situacích „podrží“ (a že vy jeho)? Na dálku je něco takového mnohem jednodušší, než jste-li spolu 24 hodin denně. Zvládnete jeho nálady a bude on rozumět vašim hodnotám a postojům? Vyzkoušejte si, že máte podobné priority a usilujete o podobné věci.

3.    Manuál na hádky

Pokud se s partnerem nepohodnete, zpravidla se vše vyřeší (tedy jestliže se nejedná o nic zásadního) tím, že jeden z vás zavolá nebo pošle SMS s omluvou, a jede se dál. Na příští schůzce se všemu zasmějete a je to. Něco takového už při společném bydlení nejde. I na neshody je potřeba se připravit a naučit se, jak partner reaguje. Pokud nestojíte o italskou domácnost (nebo naopak ano), je dobré to zjistit ještě před svatbou.

4.    Zkouška přitažlivosti

Sex je velmi důležitou stránkou partnerského života, a i když to na první pohled nevypadá, i ten projde při společném soužití určitým zátěžovým testem. Bude vám partner připadat přitažlivý, ačkoli se už dva dny neholil a na sobě má teplákovou soupravu? Unese on, že nechodíte vždy perfektně učesaná a nalíčená? Bude váš sexuální život stejně úchvatný, i když se vidíte každý den? Vypadá to jako maličkosti, ale i to je dobré vyzkoušet.

5.    Vkus a kompromisy

Společné soužití, to je i společná domácnost, a tedy i její vybavení. A protože co člověk, to jiný vkus (i kdyby měly být rozdíly minimální), může se stát, že se pro vás stane zařizování bytu takovou menší (nebo větší) zatěžkávací zkouškou, ve které oceníte především umění kompromisu. Je dobré vědět hned od počátku, že se dokážete (nebo taky ne) shodnout i při větších projektech.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat