Mýty o lásce a vztazích – zapomeňte na ně!

23.12.2011 | Vztahy

Co je pravdy na tom, že v lásce a válce je dovoleno vše? A opravdu je láska slepá?

Odhalte s námi ty největší mýty o lásce a vztazích dřív, než se jimi začnete řídit!

Mýtus č. 1: Odloučenost lásce prospívá.

Pravda: Bohužel ne.
Vážili byste si partnera/partnerky více, když byste ho/ji viděli pouze řekněme jednou týdně? Možná. Jenže to samo o sobě často nestačí. Často totiž potřebujeme okamžitou oporu v těžkých situacích, mít někoho, o koho se můžeme opřít, ale také někoho, kdo nás pohladí nebo pomiluje. Ale pokud jste vlastně neustále sami, může se lehce stát, že se začnete poohlížet kolem – po někom, kdo bude nablízku vždy. Právě na tom bohužel ztroskotá spousta vztahů na dálku. Neustálé odloučení zkrátka lásce nijak neprospívá…

Mýtus č. 2: V lásce a válce je dovoleno vše.

Pravda: Není.
Tedy s jedinou výjimkou – když chcete mít ze vztahu bojiště. Pokud by bylo dovoleno opravdu vše, pak by to znamenalo, že neexistují pro vztah pravidla, a to je cesta do pekel. Pravidla totiž platí i pro lásku, i kdyby to byla jen ta základní – nelžeme si, nepodvádíme se, nerozdáváme v hádkách podpásovky apod. Jinak váš vztah nebude mít dlouhého trvání.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Co dělat, když vás milování s partnerem omrzí?

Mýtus č. 3: Láska je slepá.

Pravda: Láska není ani slepá, ani hluchá, ani němá.
Samozřejmě že existují ve stavu zamilovanosti momenty, kdy jsou k sobě partneři až přehnaně nekritičtí (typické je třeba „Nevypadám v tom tlustě?“ „Nevypadáš!“, kdy to i přes zjevnou skutečnost myslíme vážně), ale nic se nesmí přehánět. Je totiž jasné, že věnujeme pozornost vzhledu a spol. svého partnera. Takže vůbec neuškodí, když o sebe budeme trochu pečovat. Přitom stačí poměrně málo – dodržovat zásady hygieny a mít zdravý vkus. Ale nejde jen o vzhled – zrovna tak je důležité přemýšlet nad tím, co říkáme a děláme.

Mýtus č. 4: Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp.

Pravda: Jak kdy.
Vyhrát hádku nebo spor (za předpokladu, že se dá něco takového „vyhrát“) je samozřejmě výhodou. Ale mít vždycky pravdu, případně vždy prosadit svou není zrovna něco, co vztah posílí… Takže neprosazujte své myšlenky a nápady za každou cenu, někdy můžete získat víc, pokud ustoupíte.

Mýtus č. 5: Činy jsou více než slova.

Pravda: Ano i ne.
Samozřejmě je lepší, když z partnerových činů jasně cítíte, že vás miluje, než když někdo dokola opakuje, jak vás miluje, ale jeho chování tomu zdaleka neodpovídá. Ale upřímně, někdy člověk potřebuje slyšet, že je pro toho druhého jediným na světě, že mu na něm záleží apod. Takže nejlepší bude, když to pěkně namícháte.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nejčastější mýty o sexu

Mýtus č. 6: Starého psa novým kouskům nenaučíš.

Pravda: Samozřejmě že naučíš.
Změnit se člověk může v jakémkoli věku, zvláště kvůli druhému. Je to, jako když vám lékař řekne, že musíte nutně přestat jíst nezdravě, nebo do několika let zemřete na nějakou kardiovaskulární chorobu. Také si neřeknete, že je vám stejně jedno, že nikdy neuvidíte svá vnoučata, a že když jste 30 let jedli bůček a zapíjeli ho pivem, přece to teď v padesáti nebudete měnit. Na změnu sebe sama není člověk nikdy starý.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat