Nejen láska prochází žaludkem: Tipy pro zvýšení touhy

Zatímco o afrodiziakálních účincích některých jídel by se dalo do jisté míry pochybovat, některé potraviny mají prokazatelně pozitivní účinek na naše intimní partie – ať už zlepšují jejich prokrvení, nebo zvyšují hladinu hormonů, díky kterým cítíme mnohem větší potěšení z milování.

Že láska prochází žaludkem, je známá pravda. Proto možná zas až tak nepřekvapí, že milování je s jídlem do jisté míry spojené. A jaké potraviny bychom pro podpoření touhy a uspokojení měli zařadit na jídelníček?

1.    Špenát

Špenát je skvělým zdrojem hořčíku, který pomáhá podporovat krevní oběh. A správné prokrvení pohlavních orgánů je pro potěšení ze sexu velmi důležité – jak pro muže, tak pro ženy. Navíc je špenát bohatý (podobně jako většina zelených salátů) na kyselinu listovou, která je důležitá pro plodnost.

2.    Čaj

Čaj dokáže téměř zázraky. Dokáže povzbudit, zlepšit náladu a díky antioxidantu katechinu podpořit spalování tuků, ale také podpořit krevní oběh a „nastartovat“ náš mozek. Pozor ale na cukr, pijte čaj raději neslazený – příliš cukru totiž dokáže snížit hladinu endorfinů, což může mít za následek až depresivní stavy, které nejsou s radostným sexuálním životem příliš slučitelné…

NEPŘEHLÉDNĚTE: Která afrodiziaka (ne)účinkují?

3.    Ovoce

Ovoce je ideální zásobárnou vitaminu C. A jak dokládá jedna ze studií, právě tento vitamin zvyšuje libido u žen. Jiný výzkum pak prokázal, že lidé mající pravidelný a dostatečný přísun vitaminu C mají lepší náladu a také se častěji milují. Navíc je zmíněný vitamin důležitý pro zdraví a počet spermií.

4.    Vajíčka

Živiny obsažené ve vajíčkách, mimo jiné kyselina listová, železo, fosfor nebo selen jsou důležité pro zdraví našeho srdce, ale také tkání, které vystýlají vaginu a dělohu. Navíc jsou vajíčka bohatá na vitaminy B6 a B5, jež pomáhají udržovat v optimální hladině hormony a zmírňují stres. Navíc jsou důležité pro zdravé libido.

5.    Červené víno

Američtí vědci zjistili, že ženy, které střídmě popíjejí červené víno, mají větší libido a navíc se jejich pochva lépe a více zvlhčí než u žen, jež si na červené nepotrpí. Navíc alkohol a antioxidanty ve víně přispívají lepšímu prokrvení pohlavních orgánů. Nesmí se to však přehnat – příliš alkoholu má opačný účinek a zejména na mužskou „výkonnost“ působí negativně.

6.    Červené maso

Libové maso je výborným zdrojem zinku – minerálu, který ovlivňuje hladinu hormonu prolaktinu. Jeho vysoká hladina v krvi je často spojována se sexuální dysfunkcí. Navíc je zinek klíčovým pro tvorbu svalů.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skomírá milování? Sáhněte do spíže pro povzbuzovadla!

7.    Oříšky a semena

Dýňová nebo slunečnicová semínka, mandle, vlašské i lískové oříšky, arašídy – ty všechny obsahují důležité monosaturované tuky, jež ovlivňují v našem těle hladinu cholesterolu a jeho prostřednictvím i funkci pohlavních hormonů. Navíc jsou zdrojem vlákniny a proteinů, podporují zdraví našeho srdce a dodávají energii.

8.    Tučné ryby

Omega-3 mastné kyseliny, jež jsou obsaženy v řadě ryb, pomáhají zvyšovat hladinu dopaminu v mozku, který je spojován s příjemnými vjemy během činností, k nimž patří i milování. Studie navíc prokázaly, že lidé konzumující pravidelně dostatečné množství potravin bohatých na omega-3 mastné kyseliny jsou šťastnější než jejich vrstevníci.

9.    Ústřice

Ústřicím se připisují afrodiziakální vlastnosti. Co je na tom pravdy, je otázkou, nicméně spojení se sexem se u nich skutečně najde. Obsahují totiž více zinku než většina ostatních potravin. Zinek totiž díky vlivu na produkci testosteronu zvyšuje libido, navíc hraje důležitou roli v tvorbě zdravých spermií.

10.    Hořká čokoláda

V hořké čokoládě s vysokým obsahem kakaa najdeme látku s názvem fetyletylamin, která ovlivňuje uvolňování endorfinů a zvyšuje přitažlivost mezi partnery. Takže příště už žádné výčitky při mlsání – přizvěte partnera!
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Je muž vedle vás ten pravý? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat