Kdy jsme nejšťastnější? Ve 20, 30 nebo později? Zjistili jsme to!

10.04.2012 | Vztahy

Jako o nejšťastnějším období života se hovoří o věku kolem sedmnácti let stráveném na střední škole. Britští psychologové ale zjistili, že nejšťastnějším obdobím života člověka je spíš kolem věku třiatřiceti let. Lépe řečeno, nejšťastnějším bylo tohle období života pro ty, jimž je dnes více než čtyřicet roků.

V britském průzkumu se třiapadesát procent dotázaných vyjádřilo tak, že ve třiatřiceti letech mělo zábavnější život, a dvaačtyřicet procent uvedlo, že bylo tehdy optimističtější s výhledem do budoucnosti.

Pro každého třetího v britském průzkumu byl zdrojem štěstí v té době potomek, zatímco pětina považovala za největší zdroj štěstí úspěch v práci. Nejméně stresu v tomto věku zažívalo osmatřicet procent osob dnes starších čtyřiceti let.

Jen šest procent dotázaných přitom považuje za nejšťastnější léta ta strávená na vysoké škole a jen šestnáct procent období dětství.

„Ve třiatřiceti letech má člověk za sebou dost času, aby setřásl dětskou naivitu a divoké nápady z teenagerského věku bez toho, aby přišel o energii a mladistvé nadšení. V tomto věku dochází ke ztrátě nevinnosti, ale náš smysl pro realitu se mísí stále se silným pocitem naděje, zdravým duchem vlastní mohoucnosti a zdravou vírou ve své schopnosti,“ míní psycholožka Donna Dawson z Londýna.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat