Proč nedokážu být sama ze sebe šťastná?

05.03.2012 | Vztahy

Také už jste si někdy položila podobnou otázku, ale odpověď na ni pro vás zůstává stále velkou neznámou? Možná vám mohou pomoci následující řádky.

Jaké jsou hlavní příčiny toho, že nejsme šťastné? A jak to změnit?

1.    Nevážíte si sebe sama

Každá lidská bytost je jedinečná a to se týká i vás! Určitě máte rádi lidi okolo sebe, své nejbližší, a oni mají nepochybně rádi vás. Nicméně musíte se naučit milovat i sebe sama. Zamyslete se – čeho si na vás druzí cení? V čem jste výjimečná (nebojte, opravdu v něčem jedinečná jste)? Opravdu je nutné, abyste na sebe změnila názor k lepšímu – a s trochou snahy se vám to jistě povede!

2.    Očekáváte od sebe dokonalost

Snažíte se dosáhnout perfekcionismu ve všech oblastech svého života? Přestaňte! Copak vy sama znáte někoho, kdo je ve všech směrech dokonalý? Samozřejmě že ne! Takže od sebe něco takového neočekávejte, to zkrátka není v lidských silách. Neznamená to, že byste na sobě neměla pracovat, jen k sobě nebuďte tak tvrdá – každý máme talent na něco jiného a každý děláme čas od času chyby.

3.    Příliš se soustředíte na negativa

Ano, možná zrovna procházíte těžkým obdobím, život se s vámi nemazlí a vy musíte každodenně řešit spoustu nepříjemností, ale copak se ve vašem životě nenajde nic pozitivního? Opravdu ne? Tak se zamyslete ještě jednou, protože i zdánlivé maličkosti, pokud se z nich naučíte radovat, mohou změnit váš pohled na život. Když v duchu hodnotíte svůj den, přestaňte se zaobírat událostmi typu „cestou do práce jsem zmokla“, „šéf na mě byl nepříjemný“, „jednání s klientem nic nepřineslo“, „vystála jsem 15minutovou frontu u pokladny“ apod., ale přemýšlejte o pozitivech (i kdyby to měly být zdánlivě hlouposti) – „přišla jsem do kanceláře včas“, „bývalá kolegyně poslala úžasné fotky svého nedávno narozeného synka“, „oběd byl vydařený“ atd.

4.    Snažíte se být někým, kým nejste

Občas je tlak okolí na nás tak nesnesitelný, že se nakonec přizpůsobíme většině a chováme se podle představ ostatních. Tím ovšem potlačujeme svou vlastní přirozenost, a navíc se dostáváme do zakletého kruhu „sama o sobě jsem špatná a nestojím za nic, kdybych byla sama sebou, nikdo mě nebude mít rád“. Jenže takovým postojem se připravujeme o sebeúctu a navíc žijeme v přetvářce, což nikomu na sebevědomí nepřidá…
TIP Bety: Nevíte si rady sama se sebou? Chcete být konečně šťastná? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat