Muže s taťkovským tělem máme za sebevědomější než svalovce

25.06.2019 | Vztahy

Ačkoli na nás z médií a sociálních sítí neustále vyskakují fotky dokonalých mužských těl s vybroušenými svaly a pekáčem buchet na břiše, nejsou jeho majitelé okolím vnímáni jako ti nejsebevědomější. Možná jsou atraktivní a obdivovaní, ale pětasedmdesát procent žen i mužů si myslí, že tím muž vyjadřuje také jistou míru sníženého sebevědomí. Naopak muži, kteří hrdě nosí taťkovský typ těla, jsou považováni za nejsebevědomější.

Vyplývá to z průzkumu magazínu Planet Fitness, který se zaměřuje na lidi holdující právě pěstěnému vzhledu.

Dokonalost zas tak netáhne

Osmasedmdesát procent dotázaných uvedlo, že taťkovské typy mužů jsou nejsebevědomější a mají lepší sebevědomí než dokonalí fitness bodybuildeři.

„Téměř čtyři z pěti žen i mužů věří, že taťkovské tělo je znamením, že je muž velmi sebevědomý ve své vlastní kůži,“ tvrdí autoři průzkumu pro magazín Planet Fitness.

Pro pětašedesát procent dotázaných je taťkovské tělo přitažlivé, pro jednašedesát procent dokonce i sexy.

Dříve svalovec, dnes muž od rodiny

„Letos je se svým taťkovským tělem spokojených více mužů, než bylo ve stejném průzkumu loni. Letos má své taťkovské tělo rádo devětasedmdesát procent mužů, loni se v něm cítilo dobře čtyřiašedesát procent,“ tvrdí Planet Fitness.

Taťkovský typ těla ale neznamená otylost bez svalů. Je to typ těla, který napovídá o tom, že v mládí byl muž svalnatý, ale po třicítce se jeho svaly lehce obalily tukem a mírně se mu vyklenulo břicho. Stále si však navzdory těmto změnám muž zachovává typicky maskulinní rysy postavy a většinou i silné paže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat