On mě snad vůbec neposlouchá!

29.10.2012 | Vztahy

Říkáte si podobnou větu, kdykoli se snažíte zapříst vážnou konverzaci se svým partnerem? Pak vězte, že možná nebude chyba tak úplně na jeho straně…

Komunikace mezi mužem a ženou má svá úskalí. Oba totiž sdělujeme své myšlenky odlišně, a tak se občas stává, že se naše rozhovory míjejí účinkem. Jak se vyhnout základním chybám při komunikaci s partnerem?

Naslouchejte si

To platí pro obě strany – komunikace není jen o mluvení, ale také o naslouchání. Čím méně se na rozhovor soustředíme, tím se zvyšuje pravděpodobnost, že ho (nebo jeho část) špatně pochopíme a budeme reagovat na něco, nám partner vlastně ani nesděloval.  Obě strany by se tedy měly na komunikaci maximálně soustředit a naslouchat si.

Udělejte si čas

S výše napsaným souvisí skutečnost, že máme v dnešní uspěchané době poměrně málo času na komunikaci. Jestliže partnerovi sdělujete nějakou zásadní informaci, zvolte vhodný čas. Nečiňte tak v okamžiku, kdy dělá něco jiného (dívá se na televizi, pracuje na počítači, snaží se pověsit ten nový obraz apod.). Zatímco ženy jsou většinou schopny telefonovat s kamarádkou, sledovat oblíbený seriál a ještě k tomu napomínat děti, aby přestaly jíst tempery, drtivá většina mužů se dokáže soustředit jen na jednu činnost. Pamatujte na to.

Ukvapené závěry

Spousta žen naopak dělá často ukvapené závěry. Ještě než jim partner sdělí vše, co chce, už předjímají závěry. Z toho plyne spousta nepříjemností. Nejenže se často naštveme kvůli důvodu, jenž vlastně neexistuje, ale navíc v komunikaci reagujeme na nevyslovené. To může partner samozřejmě vnímat velmi negativně, takže klidný rozhovor hrozí skončit pořádnou hádkou.

Jasnovidec?

Pamatujte – zatímco ženám často stačí náznaky, muži naši mysl rozklíčovat většinou jen z náznaků nedokáží. Pokud po nich tedy něco chcete, vyslovte to. Neočekávejte, že si muž váš požadavek odvodí z pohledů či několika slov. To samé platí, pokud se vám něco nelíbí. Zkrátka využijte daru řeči, kterým nás příroda obdařila. Ušetříte si tím spoustu nedorozumění.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat