Rozhovory, jež posílí váš vztah. Tohle s ním dnes proberte!

07.10.2012 | Vztahy

Občas v partnerství při řešení všedních problémů a úkolů nějak zapomínáme jeden na druhého. Přitom komunikace je jedním z nejdůležitějších klíčů šťastného a dlouhodobého vztahu. A jaká témata bychom neměli zapomínat probrat?

„Jen tak si povídat“ je činnost nejen příjemná, ale i vztahu prospěšná. Co rozhodně s partnerem probrat?

1.   Cíle – ne ty společné, ale vaše a jeho

Čeho chcete vy osobně dosáhnout? A čeho váš partner? Kde se vidíte za pár let? Co vás doopravdy baví? A jaké oblíbené činnosti by se chtěl v budoucnu věnovat on? Zdá se vám to jako marginální otázky? Nepodceňujte je. To, že žijete ve společném vztahu, neznamená, že musíte rezignovat na své představy a sny! A nesmíte něco takového očekávat ani od svého partnera! Naopak, když budete své vysněné cíle probírat a sdělovat si je, budete se jistě navzájem podporovat v jejich naplnění a snáze jich dosáhnete. Vzájemný vztah se tak jistě utuží.

2.   Obavy, starosti

Především muži mívají tendenci se se svými obavami nikomu nesvěřovat, natož své partnerce. Takže budete muset zapojit některou ze svých „zjišťovacích technik“, abyste je z partnera „vytáhla“. A ani vy své starosti neskrývejte. Svěřujte se vzájemně, čeho se bojíte, co vás v noci budí ze snů, jaké obavy vás trápí… Společně se problémům čelí snáz, už jen tím, že se svěříte někomu, komu na vás záleží, se vám uleví. A platí to i naopak – partnerovi budete velkou oporou a pomocí v boji s jeho starostmi.

3.   Zklamání, smutky

Život není jen o radostech, to už zjistil každý. Mluvte o svých zklamáních, o věcech, jež vám nevyšly tak, jak jste si představovali, které jste prošvihli, nezvládli… A vzájemně si naslouchejte. Není rovněž na škodu promluvit si i o věcech, jež podle vás nefungují ve společném životě. Ano, není to lehká konverzace. Ale dokáže toho spoustu vyřešit. Může pomoci ukončit trápení, jež si vy nebo váš partner necháváte pro sebe. A to za to stojí.

4.   Společná budoucnost

Jak oba vidíte svůj vzájemný vztah v příštích letech? Toužíte po cestování, pořízení bytu či domku, založení rodiny… Mluvte o svých představách společného života! I kdybyste měli jen tak nezávazně plánovat, co bude za pár týdnů, rozhodně se takovým tématům nevyhýbejte.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat