Zamilovanou ženu prozradí její typické chování

Básníci popisují lásku jako pocit třepotajících se motýlů v břiše. Odborníci tak poetičtí nejsou. Podle nich zamilovaná žena málo spí, hodně plánuje svatbu a jí i taková jídla, kterým se vždycky vyhýbala!

Francouzská spisovatelka Germaine de Staël kdysi řekla, že láska je jen malá epizoda v životě muže, ale celá historie v životě ženy. Možná mluvila ze své vlastní zkušenosti, možná si jen všimla toho, že intenzita, s jakou něžné pohlaví tuto citovou emoci prožívá, bývá skutečně hodně silná. S tím vlastně souhlasí i odborníci. A jak se podle nich zamilovaná žena vůbec pozná? Zjistěte, jestli to na vás sedí!

Energie, kterou nemá ani Superman

Láska není nic jiného, než jedna velká a propracovaná chemická reakce, při které se do těla uvolňuje spousta hormonů. Nejvíce se mluví o dopaminu, testosteronu, norepinefrinu, fenylethylaminu a oxytocinu, který je i velkým pomocníkem při porodu. Koktejl těchto sloučenin pak způsobuje euforii, přičemž zvyšuje soustředěnost a vytváří hluboký pocit připoutanosti k druhé osobě. Tělo díky němu pracuje na plné obrátky a necítí téměř žádnou únavu. To je také důvod, proč „zaláskované“ dámy najednou nepotřebují tolik spánku, a stihnou toho za den víc, než pět lidí dohromady. Navíc s úsměvem, optimismem a empatií, kterou rozdávají doslova na všechny strany.

Na plánování svatby není nikdy brzy

Někteří pánové se ženit nechtějí. A pak jsou tací, kteří se tomuto závazku nebrání. Jen potřebují čas na důkladné „otestování“ protějšku, aby se ujistili, že je to ta nejlepší volba. Zatímco jim rozhodování může trvat celé roky, jejich partnerky mají jasno takřka okamžitě.

„V období zamilovanosti dokážou hormony skutečně zatemnit mysl. Konkrétně u žen se občas poblázní natolik, že po pár dnech vztahu začínají plánovat společné bydlení, svatbu a děti. Je to asi dáno evolucí i tím, že navzdory své emancipovanosti a soběstačnosti se prostě chtějí o někoho starat a být užitečné, respektované a zbožňované,“ vysvětluje možnou touhu po sňatku americká psycholožka Bethany Cook. Zároveň však dodává, že takový „nátlak“ bývá pro muže těžko stravitelným soustem. A když už jsme u toho…

Obrat ve stravovacích návycích

Poznatky jisté americké studie naznačují, že láska mění nejen pohled na svět, ale i chutě k jídlu. Přetváří dokonce i ženský hlas, který je podle expertů o něco vyšší! I takhle se tedy dá spolehlivě poznat, zda vás k vyvolenému fešákovi nepřitahuje jen momentální poblouznění, ale něco většího… 

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 2 komentářů

Vyšší hlas mám, kdykoliv mě někdo přitahuje. I před šéfkou. Ke svatbě po třech měsících vztahu mají mnohem blíž muži. Když je totiž žena krásná, tak splňuje všechna mužova kritéria. To žena si pro svou svatbu vybírá mnohem pečlivěji. A s intenzitou prožívání lásky se to má tak: na dně ženské duše, v nejtajnějším stženém a kontrolovaném koutku je divoký nevázaný sex. Muži mají na tom samém místě lásku.
03.05.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat