Manželství kazí postavu

11.07.2022 | Vztahy

Láska v pozitivním slova smyslu zmírňuje bolest, snižuje hladinu krevního tlaku a odstraňuje stres. Mezi její negativa patří především to, že se její vinou tloustne! Na co si dát pozor a které faktory hrají roli?

Je jedno, jestli spolu chodíte měsíc, půl roku nebo déle. Vztah s sebou přináší nechtěné zavadlo, které se celkem pronese. Studie publikovaná v odborném časopise American Journal of Epidemiology vášnivé city spojuje s tukovými zásobami (1)!

Výzkumníci sledovali téměř 4 000 párů ve věku 45–65 let po dobu 25 let, a to v pravidelných intervalech po třech a následně pěti letech. Na začátku studie bylo obézních 23 procent mužů a 25 procent žen. Neobézní muži, jejichž manželky se v průběhu studie staly obézními, měli o 78 procent vyšší pravděpodobnost, že se během tohoto období stanou obézní, než kdyby jejich ženy tolik nepřibraly, zjistili vědci. Stejně tak ženy, jejichž manželé se stali obézními, byly o 89 procent více ohroženy rozvojem obezity.

S láskou přichází lenost a pohodlnost

Vše nenápadně začíná u nedostatku času. Nový vztah vyžaduje prostor. Najednou už netrávíte hodiny v posilovně, protože po práci utíkáte do kina nebo se s partnerem chystáte na romantickou večeři. Možná, že vás na chvíli napadne, že ty kalhoty, které vám ještě nedávno byly, jsou nějak těsné v pase, ale co, to spálíte sexem! Skutečně?

Zpočátku, když se milujete třikrát denně (navíc intenzivně a ve fyzicky náročnějších polohách), to tak skutečně může být, jenže tahle fyzická naléhavost a touha po sexu brzy odezní. Ani se nenadějete a už sedíte s partnerem na gauči, u televize uždibujete smažené bramborové lupínky a navrch je zapíjíte kolou. Již v minulosti se totiž prokázalo, že stravovací návyky jsou nakažlivé.

Lásko, nabídni si, vždyť mně se líbíš!

Dá-li si muž k večeři knedlík se šesti, je pro vás konzumace zeleninového salátu něco jako nedostižnou metou. To samé se týká pokušení v restauracích a konkrétní doby. Jdete-li na večeři okolo osmé hodiny večerní, přičemž se v deset chystáte jít spát, pro postavu to taky není zrovna nejlepší. A nejezte, když si protějšek objedná steak s fritovanými brambory a omáčkou a navrch se zaplácne sachrem! Bez skutečně pevné vůle se tohle jen těžko zvládá, nehledě na to, že pak je tu ještě starý známý faktor jistoty.

Proč by se člověk snažil, když už doma má někoho, kdo ho miluje takového, jaký je? A teď ta dobrá zpráva. Když si uvědomíte, v čem děláte chyby, můžete je poměrně snadno napravit. Zdravější jídelníček jistě zachutná i partnerovi, který se díky němu začne lépe cítit. Spojte své síly, podporujte se a praktikujte společné aktivity, třeba dlouhé procházky či jízdu na kole. Ve dvou se to (s drobnými pravidly) lépe táhne!

Zdroje: (1) www.academic.oup.com/aje/article/183/5/435/2195502?login=false, názor autora - zbytek článku

nuscleandfitness.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat