Vysocí muži jsou ideální manželé

Čím vyšší, tím lepší? Pokud jde o muže, tak rozhodně! Ti s nadprůměrnou výškou mají lepší paměť, zdravější srdce, více peněz i ustavičně dobrou náladu. Jsou tedy perfektní partií!

Tom Cruise, Vin Diesel nebo Jason Statham. Nic proti těmto hollywoodským fešákům, ale co se týká tělesné výšky, příroda k nim příliš štědrá nebyla. Věřili byste tomu, že se tento „handicap“ může podepsat i na jejich vztazích? No vážně. V čem jsou vysocí muži lepší a proč je věda považuje za ideální partnery vhodné do manželství?

Zapomínání nemají v povaze

Chcete mít po svém boku muže, který si bude pamatovat každou maličkost? Takového, co nikdy nezapomene na vaše narozeniny, výročí, svátek ani nákupní seznam? Existuje. A můžete si vedle něj obout i zatraceně vysoké podpatky, aniž by hrozilo, že budete o hlavu větší. Hned několik vědeckých studií (1, 4) prokázalo, že čahouni bývají méně náchylní k demenci i kognitivním poruchám, proto mívají dobrou paměť. Co dalšího jim hraje do karet?

Vydělávají více peněz

O peníze jde vždycky až na prvním místě a nedá se popřít, že mohou přinést určitý klid a hlavně pohodlí. Hádat můžete dvakrát, čí bankovní účty ukazují mnohem hezčí a kulatější čísla! Ani odborníci netuší, proč vysocí muži zpravidla vydělávají více peněz, nicméně z jejich výzkumů to tak vyplývá. Mimochodem, i finanční žebříček (2) sestavený prestižním časopisem Fortune 500 prokázal, že více než polovina movitých generálních ředitelů prosperujících společností měří přes 180 cm.

Jsou šťastnější

A máme tu další předpoklad, proč jsou jedinci s nadprůměrnou výškou naprosto perfektními partnery. Podle americké soukromé neziskové výzkumné organizace National Bureau of Economic Research (3) bývají obecně spokojenější, šťastnější a optimističtější. Méně podléhají stresu a je s nimi větší zábava. S tím možná souvisí i další vědecký poznatek, který mají na svědomí britští experti z Leicesterské university. Ti na základě svého průzkumu došli k závěru, že se vysocí pánové dožívají delšího věku a mají zdravější srdce.

Zdroje: (1) www.telegraph.co.uk/men/the-filter/11615756/Tall-men-earn-more-are-more-attractive-and-have-healthier-hearts.html, (2) www.theatlantic.com/business/archive/2015/05/the-financial-perks-of-being-tall/393518/?utm_source=SFFB, (3) www.askmen.com/news/power_money/taller-people-earn-more-money.html, (4) www.princeton.edu/~deaton/downloads/deaton_kahneman_high_income_improves_evaluation_August2010.pdf, le.ac.uk/news/2015/april/increased-risk-of-coronary-heart-disease-could-be-associated-with-shorter-height






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat