Tři chyby na prvním rande: Takhle dojem neuděláte!

07.05.2013 | Vztahy

Na první schůzce se snažíme na svůj protějšek co nejlépe zapůsobit (vždyť sedíme naproti svému potenciálnímu partnerovi). Ovšem občas si to ani neuvědomíme a dopustíme se hloupých přešlapů.

Jsou to sice maličkosti, kterých si většina žen možná ani nevšimne, ale muži si je mohou špatně vyložit…

Chyba č. 1: Ignorování účtu

Po večeři vám obsluha přinese účet. A vy neuděláte vůbec nic. Ano, většina mužů počítá s tím, že zaplatí za oba, ale pokud účet okázale ignorujete, může si váš protějšek toto chování vyložit, jako že jste vlastně docela lakomá a sobecká. A to nejsou úplně přitažlivé vlastnosti…

Proto příště alespoň nabídněte, že zaplatíte polovinu útraty. Pravděpodobně se setkáte s jemným odmítnutím, ale alespoň to zkusíte. Mimochodem, vyhněte se druhému extrému – tvrdohlavému trvání na tom, že minimálně půlku budete platit vy. Ani to nepůsobí právě dobře…

Chyba č. 2: Pozdní příchod

Každému se občas stane, že někam dorazí pozdě. Ale zrovna u první schůzky by se vám to stát nemělo – nevědomky tím totiž dáte muži najevo, že vám na něm ani zas tak moc nezáleží.

To samé platí o rušení schůzky na poslední chvíli. Samozřejmě, zákon schválnosti může „zařídit“, že vám do toho na poslední chvíli něco přijde, ale nemělo by se to stávat opakovaně (to platí i o pozdních příchodech).

Snažte se za každou cenu dorazit včas – i kdybyste si měla připravit oblečení den předem (známe to všechny, jak umíme stát 10 minut před skříní a pak si dalších 20 minut střídavě svlékat a oblékat její obsah) a najít si autobus nebo tramvaj, která vás na místo určení doveze o 10 minut dřív (vždycky můžete 10 minut obcházet blok). Pokud už naberete zpoždění, zavolejte svému protějšku a omluvte se mu.

Chyb č. 3: Velká stydlivka

I letmé doteky jsou součástí komunikace. Pokud ale na každý z nich zareagujete odtažením a budete se úzkostlivě vyhýbat jakémukoli fyzickému kontaktu, budete působit příliš chladně a bez zájmu. Prostě si to vyloží tak, že vás nepřitahuje. (Samozřejmě mluvíme o letmých, neškodných dotycích, nikoli o „osahávání“).

Druhý extrém v podobě sexu na prvním rande také není většinou řešení – pro většinu mužů tím vyšlete signál, že jste zkrátka „lehce k mání“ (i když to stokrát není pravda).

V obou případech platí – všeho s mírou!
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat