Rutina může váš vztah velice zlepšit

Když s někým začnete chodit, vše je nové a vzrušující. Každá interakce je dobrodružství, protože je to něco, co jste ještě nikdy nedělali. Pak pomalu, v průběhu času, sladíte své plány a rozdělíte domácí práce. Usadili jste se v pohodlné rutině.

Představa, že máte ve vztahu rutinu, může znít nudně. Vytvoření rutiny však neznamená, že se dostavila samolibost a váš vztah je odsouzen k zániku.

Kromě toho, když budete mít pevnou rutinu, můžete se vy a váš partner na co těšit. V opačném případě, pokud si nedáte záležet na tom, abyste si s partnerem naplánovali schůzky a další rutiny, možná spolu nebudete moci trávit tolik času, kolik byste chtěli. Životní povinnosti vás mohou nechat čekat na spontánnost, která se nikdy nedostaví nebo není pravidelná či dostatečná k tomu, aby vztah udržovala.

Jak může rutina vašemu vztahu prospět

Zatímco spontánnost může být vzrušující, opačná strana může být stresující nepředvídatelnost. Rutiny jsou uklidňující, protože poskytují stabilitu a známé věci. Stabilita je klíčovou složkou pro udržení dlouhodobého vztahu.

Když se s partnerem posunete k rutině, můžete ji upravit tak, aby fungovala a vyhovovala oběma. To může pomoci posílit vaše pouto a zlepšit váš vztah. Rutina vám a vašemu partnerovi může pomoci trávit čas společně, a přitom se věnovat činnostem, které vás oba baví. Díky tomu bude váš společný čas kvalitní a smysluplnější.

Plánování vytváří záměrný závazek vědomě se věnovat svému partnerovi a vztahu. Sdílení zkušeností a zapojování se do aktivit s partnerem vytváří pocit sounáležitosti a vede k větší intimitě. Rutiny pomáhají vytvářet pocit konzistence a spolehlivosti ve vztahu. To může vést k větší důvěře v partnera a ve vztah.

Nepředvídatelnost může být stresující a někdy vést ke konfliktu, pokud nejsou splněna očekávání některého z partnerů. Stálá rutina naopak může pomoci eliminovat stres a konflikty.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat