Jste citlivější, než si myslíte

Citliví lidé jsou plačtiví a vy mezi ně rozhodně nepatříte? Buďte opatrní s unáhlenými soudy – tyto signály vám mohou ukázat, že jste citlivější, než si možná myslíte.

Typické obvinění v naší moderní společnosti zní: Jste příliš citlivý! Říká se, že některé politické skupiny nebo menšiny jsou příliš citlivé. A celé generace stejně, Gen Z už prostě nic nezvládne! Není nic špatného na tom být citlivým člověkem a být v kontaktu se svými vlastními pocity. Mnoho lidí si o sobě dokonce myslí, že jsou méně citliví, než ve skutečnosti jsou. Tyto příznaky ukazují, že jste citlivější, než si myslíte.

Vaše pocity jsou intenzivní

Citliví lidé nejsou přecitlivělí – jen velmi intenzivně pocity prožívají. To platí pro všechny emoce, příjemné i nepříjemné. To je síla a někdy i výzva. Jenže, a to by mělo být citlivým lidem jasné, potlačováním citů se nikam nedostanou. Mimochodem, hluboké cítění se netýká jen vašich vlastních emocí – citliví lidé také silně cítí ostatní. Empatie je důležitou součástí citlivosti.

Hodně přemýšlíte

Mnoho lidí nespojuje myšlení a cítění. Lidé, kteří hodně přemýšlejí o životě, svých problémech i problémech jiných lidí, jsou často také citliví – jen to možná nevidí. Kvůli své přemýšlivé povaze mají tendenci se považovat za racionální lidi. Přemýšlení a intenzivní zaobírání se hlubokými tématy může být také známkou citlivosti.

Vyhýbáte se konfliktům

Protože citliví lidé vše velmi silně cítí, hádky a konflikty – zvláště ty hlasité – jsou pro ně často obzvlášť nepříjemné. Takovým situacím se tedy raději vyhněte. Takové vyhýbací taktiky často nejsou typickým projevem citlivého člověka, ale touha po harmonii a strach z hádek často pramení právě z citlivosti.

Potřebujete čas pro sebe

Introvertní lidé jsou často citlivější, než si myslí. Ale: Introverti přece nemají rádi lidi – jak tedy mohou být citliví? Potřeba spousty odpočinku a času nevyplývá pouze z nechuti k lidem, ale častěji z pocitu přetíženosti, ze spousty dojmů a obecně soužití s ​​ostatními. Introverze a citlivost jdou tedy většinou ruku v ruce.

Jste velmi sebekritičtí

Mnoho lidí má tendenci snižovat svoji hodnotu a úspěchy. Váš vnitřní kritik pracuje na plné obrátky, a to vás může opravdu vytížit. Nízké sebevědomí ale také často vzniká z citlivosti. Protože dokáže člověka upozornit na mnoho věcí, kterých si ostatní ani nevšimnou. V mnoha případech to může být pozitivní a výhodné – ale někdy to může být také velmi stresující, pokud jste kvůli tomu na sebe příliš tvrdí.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat