S kým jsme nejčastěji nevěrné?!

11.06.2015 | Vztahy

Britská sociologická společnost YouGov provedla průzkum, v němž se snažila odhalit, s kým nejčastěji dospělí podvádějí své stálé partnery. A potvrdila závěry jiných výzkumů z minulých let. Lidé se nejčastěji spustí s někým známým, s kolegou z práce či kamarády.

Z průzkumu provedeného v britské populaci vyplývá, že pětina dospělých se dopouští nevěry, čtyři z deseti dospělých nabídku nevěry odmítnou.

„Třiačtyřicet procent dotázaných uvedlo, že se nevěry dopustilo s kamarádem, osmatřicet procent s kolegou z práce,“ cituje výsledky výzkumu deník The Independent.

Z dvaceti procent nevěrných se "zahýbání" opakovaně dopouští polovina. Tedy ačkoli byl každý pátý dospělý někdy nevěrný, vícekrát jen deset procent osob.

Průzkum také potvrdil jiný evolučně psychologický zákon, tedy že muži považují za nevěru především fyzický poměr, zatímco ženy emocionální.

Muži se s ženami většinou rozcházejí poté, co se ženy vyspí s jiným mužem. Méně často kvůli tomu, že se žena zamiluje do jiného muže. To souvisí s evolucí. Muži totiž nechtějí vychovávat cizí potomky, investovat do cizích genů svou energii a čas. Proto je pro ně horší nevěra fyzická. Naopak pro ženy je horší nevěra psychická. Když se muž vyspí s jinou ženou, oplodní ji možná, ale neznamená to, že za ní odejde. Jenže když se do jiné ženy zamiluje, hrozí původní partnerce, že ji opustí a ona zůstane s potomky sama.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat