Triky, jak správně flirtovat

25.03.2011 | Zábava

Navzdory všem diskusím na téma pohlaví a emancipace lze říci, že muži a ženy myslí – a vždy tomu tak bylo – zcela odlišně. Naštěstí!

Nemělo by to však vést k rezignovanému závěru, že se k sobě muži a ženy nehodí, protože jsou odlišní. Právě naopak – jen je zkrátka zapotřebí trochu jemného citu a pochopení pro svět toho druhého.

Oblast flirtování a hledání partnera je součástí života, v němž hrají roli pud, pocity a instinkty, které doposud zůstaly nedotčeny emancipací a podobnými novotami. Neznamená to, že bychom při flirtování mohli být úspěšní pouze v případech, kdy se budeme řídit heslem „Já –Tarzan, ty – Jane.“ (nebo obráceně) Tak to prosím ne! Značí to jen, že byste si měli být vědomi určitých pravidel, abyste se mohli cítit lépe.

U mužů a žen lze identifikovat nejrůznější signály související s řečí těla, které se objevují nezávisle na povaze daného člověka a vždy vypovídají o stejné věci. Některé signály se u mužů a žen objevují v totožné míře, zatímco jiné se vyskytují pouze u jednoho pohlaví. Ženy vysílají v průměru až pětkrát více erotických signálů než muži. Škoda jen, když je muži nedokáží rozpoznat…

Flirtovací signály mužů a žen

Které signály jsou pro flirtování typické, co znamenají a jak s nimi umíme zacházet?
Základem vydařeného flirtu je – zcela bez ohledu na to, o jak intenzivní flirt se jedná – dosáhnout ideálního výchozího rozpoložení. To je částečně otázka celkové nátury, ale také konkrétní nálady v daný den. A momentální náladu lze ovlivnit.

Běžte do toho!

Existují různé rady, jak se dostat do nálady na flirtování. Nejdůležitějším pravidlem je, abyste nevytvářeli žádný tlak, spíše se snažili trochu „páry“ upustit. Když jdete ven s pocitem, že zrovna teď bezpodmínečně musíte flirtovat, dostaví se napětí, které vás dokáže zatlačit do rohu, důsledkem pak je, že si nakonec sami překážíte.

Raději se opět soustřeďte sami na sebe a na to, co vlastně flirtování ve své podstatě znamená – dokázat, aby se někdo druhý cítil dobře. To však zvládnete pouze v případě, když se budete dobře cítit vy sami. Nezapomínejte se pravidelně odměňovat. Dopřejte si masáž nebo návštěvu termálních lázní, kupte si pěknou knihu nebo si zajděte na dobré jídlo. Rozmazlujte sami sebe – zasloužíte si to!

Osvědčeným způsobem, jak každý den vědomě zvyšovat svůj vlastní dobrý pocit, je vést si „Deník šťastných dnů“. Pořiďte si malý zápisník a večer si do něj stručně zaznamenejte všechny příjemné věci, které jste zažili – drobné radůstky, ale také okamžiky velkého štěstí. Zážitky tak zůstanou déle ve vzpomínkách a lépe uloženy. Sami pak budete zcela nevědomky a automaticky „přitahovat“ další šťastné okamžiky.
Stačí tak málo!
TIP Bety: Zahrajte si s námi o 3 výtisky knihy Jak flirtovat autorky Niny Deissler od nakladatelství Grada

Flirtujte, když máte dobrou náladu

Dalším velmi důležitým faktorem souvisejícím s tím, jak flirtování probíhá, je vlastní nálada. Snažte se vybavit si situaci, kdy se ráno vzbudíte a zjistíte, že budík zazvoní až za 10 minut, takže si ještě můžete pěkně pohovět v posteli. Pak si uvědomíte, že je pátek a že máte jenom jednu velmi příjemnou schůzku. Na večer jste domluveni s přáteli. Vstanete, obléknete si své oblíbené tričko, nachystáte se a v dobré náladě odejdete z domu. Na ulici potkáte úplně cizího člověka, který se na vás usměje.
Co si pomyslíte?

A teď si představte situaci tak, že je ráno, procitnete a shledáte k nelibosti, že vás budík měl vzbudit už před 40 minutami, ale bohužel nezvonil. Uvědomíte si, že je pondělí a že očekáváte pouze nepříjemné schůzky. Na večer jste domluvení s kamarádkou, kterou vídáte neradi, protože pořád jenom nadává na práci. Ve spěchu vstanete, svou oblíbenou košili si ušpiníte zubní pastou a z domu odcházíte ve špatné náladě. Na ulici potkáte úplně cizího člověka, který se na vás usměje. Co si pomyslíte nyní?
Upřímně řečeno, mě by nejspíš napadlo: „Proč se na mě ten idiot tak culí?“

Takže se vraťte k představě, že s úsměvem na rtech jdete uvolněně po ulici, vstříc příležitostem k flirtování…

Článek Triky, jak flirtovat je ukázkou z knihy Jak flirtovat od Niny Deisler, kterou vydalo nakladatelství Grada.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat