Alkoholické dobroty na letní party pro dospělé

18.06.2019 Redakce Zábava

Ačkoli není konzumace alkoholických nápojů našemu organismu v žádném případě prospěšná, jednou za čas si skleničku něčeho ostřejšího neodpustí většina z nás. Zejména v létě, kdy trávíme čas grilováním a posezením s přáteli, je pro mnohé z nás téměř nepředstavitelné, že by si s kamarády při takové příležitosti nepřipil.

Alkohol ale nemusíte jen pít. Přinášíme vám pár tipů, jak si vychutnat svůj oblíbený drink v podobě jedlých dobrot.

Alkoholové želé

Barevné kostičky sladkého želé jsou ozdobou nejednoho večírku. Oblíbenosti se těší zejména v USA, ale s trochou snahy a dobrého alkoholu si na nich můžete pochutnat i u nás. Alkoholové želé můžete vytvořit v podstatě z jakéhokoli druhu vámi oblíbeného alkoholu a postup není nijak složitý.

Želatinu připravte podle návodu na obalu, jen místo vody použijte alkohol. Skvělé jsou kombinace alkoholu s ovocnými šťávami. Nezapomeňte přidat lžíci moučkového cukru, aby bylo želé sladké. Poté nalijte želatinu do panáků, sklenic nebo do větší nádoby, ze které po ztuhnutí želatinu vyklopíte a nakrájíte na kostky.

Mražené mojito

Kdo by nemiloval svěží chuť máty? Místo klasického drinku vyzkoušejte nanuky s příchutí oblíbeného nápoje. Smíchejte jeden decilitr cukrového sirupu, šťávu z jedné limetky, tři decilitry vody, hrst máty a pět lžic kubánského rumu. Ingredience rozmixujte a nalijte do formiček. Nechte alespoň dvanáct hodin mrazit.

Nanuky můžete konzumovat klasickým způsobem, nebo vzniklou směs rozlijte do formiček na led a jednotlivé kostičky použijte k ochlazení perlivé vody.

Meloun s překvapením

Kdo by neznal opilý meloun? To je klasika, která je mezi návštěvníky zahradních akcí vždy velmi oblíbená. A pro ty, kdo ho neznají, přinášíme postup přípravy. Pokud nechcete přípravě věnovat delší dobu, můžete meloun jednoduše nakrájet na menší kousky, vložit do mísy a zalít lahví alkoholu. Mísu přikryjte a dejte vychladit do lednice.

Druhý, trochu náročnější postup je následující: Do nenakrojeného melounu vytvořte díru tak velkou, aby se do ní vešla metla mixéru. Následně vsuňte metlu do melounu a mixér zapněte. Až se vám podaří rozmixovat celou dužinu, přidejte oblíbený alkohol. Nejčastěji se používá vodka, protože nepřebije zcela chuť melounu. Poté ještě jednou promixujte. Meloun dejte vychladit a vyndejte ho až těsně před konzumací. Položte ho do hlubokého talíře, aby se nepřevracel, díru, kterou jste používali k mixování, trochu rozšiřte, aby se do ní vešla naběračka a dejte si do nosu. Ale opatrně! Účinky alkoholu v tomto podání na sebe nenechají dlouho čekat. Konzumujte pomalu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berani, týden 34 roku 2025 pro vás přináší zajímavou směsici energií. Na začátku týdne se můžete cítit trochu neklidní, možná až přepracovaní, jak se budou úkoly hromadit. Je důležité si zachovat klid a najít si čas na relaxaci, ať už ... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat