Bojíte se řídnutí kostí? Zkuste sóju!

Konzumace sóji a sójového tofu může prospívat především ženám po menopauze. Tyto potraviny totiž dodávají tělu izoflavonové látky, které působí jako ženský pohlavní hormon estrogen. Rostlinné ekvivalenty přitom dokážou nahradit přirozený estrogen, který chybí po menopauze. Nízká hladina estrogenu přitom souvisí s rozvojem osteoporózy.

Estrogen je nezbytný pro tvrdost kostí u žen. Jenže po menopauze tohoto hormonu přirozeně ubývá, takže riziko řídnutí kostí se zvyšuje. Izoflavonové látky v sóji a výrobcích z ní můžou estrogen nahradit a osteoporózu zmírnit.

„Sójová bílkovina a izoflavony jsou bezpečnou a účinnou možností, jak zlepšit zdraví kostí u žen v rané fázi menopauzy. Účinky sóji podle všeho imitují účinky konvenčních léků na osteoporózu. V naší studii jsme použili dávku šestašedesáti miligramů izoflavonů, což odpovídá běžné asijské stravě,“ tvrdí doktor Thozhukat Sathyapalan z University of Hull.






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat