MRAZIVÉ fotky: Co by se stalo, kdyby najednou zmizely mobily?

Ruku na srdce – dokážete si svůj život představit bez mobilního telefonu? Nejspíš ne. Naše posedlost mobily totiž hraničí se závislostí. A právě to se rozhodl dokázat na svých snímcích americký fotograf Eric Pickersgill.

Nafotil sérii fotografií, na nichž požádal jejich hlavní aktéry, aby jako vždy používali mobilní telefony tak, jak jsou zvyklí. Pak je v určitém momentu „stopl“ a mobily jim vzal z rukou. Pak pořídil snímek.

Vznikla tak poněkud absurdní série, která ale jasně ukazuje, jak dokážeme kvůli malinké obrazovce ignorovat svět a především lidi okolo sebe. Nekoukáme už vlastně nikam jinam než na mobil, nemluvíme spolu, žijeme online.

Eric na nápad přišel v jisté newyorské kavárně – všiml si totiž rodinky, jejíž členové spolu sice seděli u jednoho stolku, ale jak obě děti, tak otec fascinovaně zírali jen na displeje, zatímco matka, která s sebou mobil neměla, vypadala úplně opuštěně až bezradně. „Byla úplně osamělá v kruhu svých nejbližších,“ komentoval situaci talentovaný fotograf.

A to byl jen krůček k sérii s názvem „Removed“ (česky odstraněný) ukazující, jak moc se kvůli mobilním telefonům či tabletům proměnil náš sociální život.

Na fotky se můžete podívat v naší galerii.






Celkem 13 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat