Muži se v přítomnosti žen přejídají. Aby udělali dojem

Milé dámy, pokud se muž na rande v restauraci snaží do sebe nacpat půl obsahu menu, pak musíte být polichoceny. Snaží se tím totiž dávat najevo, že mu na vás velmi záleží. Svým přejídáním vyjadřuje, že je zdatný jedinec a biologicky kvalitní materiál. Zjistili to vědci z USA a Itálie s tím, že před ženou, o niž projevuje zájem, sní muž o třiadevadesát procent víc jídla. A také zvýší konzumaci zeleniny.

To vše, aby udělal dojem. Muži se však snaží dělat dojem na ženy obecně, i když o rande nejde. Vyplývá to z experimentálního sledování v jednom italském baru. Muži, kteří jedli jen v přítomnosti žen, konzumovali o třiadevadesát procent pizzy a o šestaosmdesát procent zeleniny více než muži, kteří konzumovali v přítomnosti jiných mužů.

„Tyto objevy naznačují, že muži mají tendenci se přejídat, aby se ukázali, to lze také pozorovat v soutěžích konzumace potravin, jichž se téměř vždy účastní především mužové,“ tvrdí doktor Kevin Kniffin z Cornell University.

Přejídání je podle evolučních psychologů u mužů vrozenou reakcí, jíž se snaží dát ženám najevo, že jsou biologicky velmi zdatní. Ačkoli přejídání vede k obezitě, v minulosti znamenalo, že muž potřebuje hodně energie pro velké tělo a velký energetický výdej, protože byl hodně fit. Jenže v moderní době, kdy je jídla nadbytek – tedy v západních kulturách – vede takové chování k neatraktivní postavě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat