Jste bez chlapa? Budete tlustší!

Člověk není tvor samotářský, i když soudobý trend single života může vyvolávat opačný dojem. Jenže nezadaní a samotářští lidé trpí na zdraví v mnoha ohledech. Stabilní láskyplný vztah má pozitivní vliv také na postavu. Lidé žijící sami totiž jedí méně ovoce a zeleniny, více hotových jídel a vůbec se stravují nezdravěji, takže jsou pak také obéznější.

„Lidé žijící sami jsou náchylní k nezdravému stravování. Chabé kuchařské dovednosti, chybějící partner, s nímž lze jít nakupovat, vyšší náklady na potraviny a nedostatek motivace k vaření jsou jedněmi z mnoha důvodů,“ tvrdí psychologové z Queensland University of Technology.

Přitom ještě o něco hůře než ženy jsou na tom muži. Ženy dbají na zdravou stravu více a hlídají si postavu.

„Výsledky naší studie dokazují, že lidé žijící sami mají méně pestrý jídelníček a konzumují méně zásadních potravin jako ovoce, zeleniny a ryb,“ tvrdí autoři doktorka Katherine Hannaová a doktor Peter Collins z Queensland University of Technology.

Samotáři častěji sáhnou po hotovkách a jídle z rychlých občerstvení, protože pro sebe samotné se jim nechce většinou vařit. Jenže tyto pokrmy jsou sice bohaté energeticky, ale velmi chudé nutričně (živinami). Takže do sebe cpou více kalorií a tloustnou, přičemž tělo nemá dostatek potřebných živin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat