Nechcete vypadat jako debilové? Zapomeňte na sebevědomou aroganci

Maďarští psychologové tvrdí, že v moderní společnosti se lidé projevují třemi základními typy stupidity. Nejčastější typ, který je často patrný především mezi celebritami, ale také politiky a jinými veřejně činnými osobami, je stupidita projevující se jako sebevědomá arogance. Dalším projevem hlouposti je naprostá neschopnost se ovládat a třetím typem je neschopnost promýšlet věci.

Přitom nejhorším typem lidské hlouposti je právě sebevědomá arogance, která působí agresivně na okolí a je také ostatními nejhůře akceptována. Bohužel sebevědomě arogantní jedinec má většinou dojem, že je nejchytřejší. Opak je ale vždy pravdou. Arogance je totiž projevem nedostatečně vyspělé bytosti a snížené inteligence.

Druhým méně nepřijatelným typem lidské hlouposti je nedostatek sebeovládání, kdy si člověk prostě „nemůže pomoci“. Tito lidé mají pocit, že musejí něco dělat za každou cenu. Chování je ale nespolečenské a projevuje se jako snížená sociální inteligence.

Třetím typem stupidity je nedostatek schopnosti věci promýšlet a naprostná nepraktičnost. Tito lidé jakoby nedávali pozor a některé věci jim nedocházely.

„Nejhloupější věcí, kterou někdo může udělat, je přeceňovat sám sebe. To, co nám to říká, je, že nemusíte mít nízké IQ, v očích druhých, abyste jednali stupidně. Prostě jen nesprávně vnímáte své schopnosti,“ tvrdí profesor Balazs Aczel z Budapešťské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat