Koupí plochých doplňků do domácnosti máme pocit, že jsme zhubnuli

Po Vánocích je štíhlejší málokdo. Možná tak na kontech a v peněžence. Jenže někdo má pocit, že zhubnul, i když ve skutečnosti přibral. Můžou za to určité vánoční dárky – ultra tenké chytré telefony, televize a štíhlé a elegantní doplňky do bytu. Psychologové z New Yorku a Wisconsinu prokázali, že pořízením tenkých a lehkých technologií či interiérových kousků získáme pocit, že jsme se odlehčili také fyzicky.

„Například, když začnete pro standard štíhlosti používat ultra tenkou konstrukci (laptopu) MacBook Air, lidé začnou svou vlastní štíhlost spojovat s tímto zařízením a mají pocit, že jsou sami štíhlejší a víc fit… Naše objevy dokazují, že pokud si lidé pořídí jistý objekt, nejenže se ho tito lidé naučí ovládat, ale ironicky se vzdají tomuto objektu, a implicitně dovolí jeho vlastnostem systematicky ovlivňovat způsob, jak sebe vnímají a jak se vidí,“ tvrdí autoři výzkumu na stránkách odborného časopisu Consumer Research.

Podle experimentálních výzkumů vědců z Wisconsin-Madison University a Columbia Business School lidé mají pocit, že sami zhubnuli, když si pořídí ultra tenký mobil či počítač, rozmístí v bytě štíhlé a vysoké svíce či útlé vázy nebo si pořídí ultra tenký televizor.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat