111 let stará babča radí: Smějte se denně od rána do večera

Fayikiye Soker oslavila 111. narozeniny. Turkyně mající na 120 vnoučat prozradila, čemu vděčí za dobré zdraví v tak pokročilém věku. Krom starého známého všeho s mírou – dopřává si střídmě dobrého jídla i pití – se prý pořád směje. A právě smíchu od rána do večera vděčí za to, že v životě téměř nepotřebovala lékaře.

Vdova žije u Samandagu na jihu Turecka. Celý život žila skromně a střídmě. Nepřejídala se a pila s mírou. Zato naprosto nestřídmě se celý život smála.

„Mladí lidé by měli více dbát na to, co pijí a jedí. Já to tak dělala a to je důvod, proč jsem stále živá, a budu tady ještě nějaký čas žít. Bůh mi zajistil tak dlouhý život. Doufám, že Bůh dá dlouhý život všem. Myslím, že jedním z tajemství je to, že se směju nahlas a často,“ přiznala Fayikiye.

Za svůj život porodila osm dětí, které jí dohromady přivedly ukázat postupně 120 vnoučat a ty zase dnes už nepočítaně pravnoučat, a dokonce dvě prapravnoučata. Sama přitom měla dobré zkušenosti s přiváděním dětí na svět, neboť pracovala jako porodní bába.

Podle rodného listu se narodila 1. července 1904. Od roku 1984 žije jako vdova.






Celkem 17 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat