Archeologové objevili Shakespearovu žumpu

07.04.2010 | Zajímavosti

Archeologové z Anglie jsou nadšení, podařilo se jim odhalit zbytky žumpy či jakési odpadní jámy, která patřila jednomu z největších dramatiků Williamu Shakespearovi. Objev je to prý převratný, žumpa údajně skrývá řadu „pokladů“, které by mohly prozradit nemálo o životě slavného britského autora.

Dům New Place ve Stratfordu nad Avonem byl zdemolován před 250 roky. Podle archeologů z něj zůstalo jen velmi málo, ovšem odpadní jáma z šestnáctého století by mohla skrývat řadu cenných informací. Už se podařilo objevit fragmenty keramiky a kameninového nádobí.

Shakespeare v domě žil od roku 1597, kdy se z Londýna vrátil do rodného města už jako velmi slavný dramatik.

„Nevíme, zda tuto část zahrady užíval také Shakespeare, nebo jestli byla jen pro jeho služebnictvo. Ale mohlo by to vést ke skutečně zajímavým objevům, zvláště pokud tuto část zahrady používali jako smetiště či žumpu,“ věří doktorka Diana Owenová z britské Nadace Williama Shakespeara.

Podle archeologa Kevina Collse z Birminghamu, jenž na výkopech pracuje, může i nejmenší střípek nádobí odhalit mnohé o Shakespearově životě, minimálně o jeho apetitu.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat