Že je ještě brzy? Kdepak. Je nejvyšší čas připravit se na advent

08.11.2018 | Zajímavosti

Přestože do Vánoc zbývají ještě skoro dva měsíce, je nejvyšší čas začít se na ně připravovat. Přinášíme vám rozvrh, se kterým si celou přípravu usnadníte a svátky si později užijete v klidu a pohodě se svými nejbližšími.

Začátek listopadu

Na začátku listopadu doporučujeme rozvěsit na dům vánoční osvětlení. Někomu to může připadat přehnané, ale ten, kdo se ve vánočních světýlkách vyžívá, ví, že lézt po namrzlých taškách nebo plechové střeše a šest hodin v mrazu rozmotávat světýlka není příliš pohodlné. Zhasnutá světýlka na domě nejsou téměř vidět a nachystat si vánoční výzdobu můžete tedy již na začátku listopadu, když ještě neudeřily první mrazy. Také s dětmi napište Ježíškovi. Děti na chviličku zabavíte a Ježíšek jistě ocení, že nebude muset dárečky nakupovat z jedné výplaty.

Polovina listopadu

Pomalu začněte shánět vánoční dárky. Také vám to připadá brzy? Kdepak! Polovina listopadu je jednou z posledních možností, jak se ubránit předvánočním davům lidí. Lidé se ještě netlačí v dlouhých frontách, ale obchody již nabízejí dárkový sortiment a vánoční výzdobu. Je to tedy nejvhodnější doba, kdy na nákupy vyrazit.

Konec listopadu

Na konci listopadu začněte péct perníčky. Ty se do Vánoc krásně rozleží a budou vynikající. Také vyrobte nebo kupte adventní věnec, zkontrolujte, zda je kompletní stojan na stromeček, kolik ozdob zbylo z loňska a případné nedostatky napravte. Pomalu se pusťte do vánočního úklidu. Dětem nachystejte adventní kalendáře.

První adventní neděle

Zapalte první svíčku na adventním svícnu a naučte děti básničku pro Mikuláše. Nachystejte dětem mikulášské balíčky a vyzdobte vánočně celý dům a byt.

Druhá adventní neděle

Zapalte druhou svíčku a pusťte se do pečení lineckého cukroví. To se bude o Vánocích v puse rozplývat jako obláčky. Vyrazte na výlet do města. Při té příležitosti nakupte vánoční papír a stuhy, lepicí pásku a vše potřebné.

Třetí adventní neděle

Je nejvyšší čas koupit vánoční stromeček, zařídit poslední dárky, které případně chybí a zavolat si s rodinou a upřesnit organizaci celého dne. Rozešlete vánoční pohlednice vzdáleným příbuzným, pusťte se do nepečeného cukroví a večer se sklenkou vína usedněte k pohádce.

Dva dny předem

Nachystejte si seznam a zajeďte na velký poslední nákup. Hlavně nezapomeňte na kapra, řízky a brambory. Doma už neuklízejte, nepečte ani nic neorganizujte a užívejte si vánoční pohodu.

Štědrý den

Ozdobte stromeček, obalte řízky, udělejte salát, přivítejte rodinu, zorganizujte, kdo dá dárky pod stromeček, až budete s dětmi vyhlížet Ježíška a snažte se si to užít, jak jen to jde.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat