Došel nám humor? Smějeme se jen 7x denně. Dvakrát méně než v 50. letech

Ačkoli se o uspěchané době hovoří a píše neustále, spěcháme všichni stejně dál. A stres způsobený neschopností zpomalit se a zastavit nám z úst také stírá úsměvy. Psychologové zjistili, že se dnes smějeme a usmíváme v průměru jen šest minut denně. To je dvakrát méně než v padesátých letech.

V té době člověk v průměru strávil smíchem osmnáct minut denně, přitom to bylo jen nedlouho po zvěrstvech druhé světové války a evropská společnost se tehdy potýkala s mnohem větší hmotnou nouzí.

Lidé se dnes v průměru zasmějí či usmějí jen 7,2krát denně. „Aby byl člověk ale veselým a šťastným, musí se smát aspoň patnáctkrát za den. To je považováno za hranici,“ tvrdí britští psychologové na stránkách listu Daily Star.

Děti předškolního věku se přitom smějí 350krát za den! Nejméně se pak usmívají osoby ve věku mezi pětatřiceti a šedesáti roky, jen asi šestkrát denně.

Smích je nezbytným projevem štěstí, radosti a má obrovské blahodárně působící účinky na zdraví. Měli bychom se smát mnohem více a přestat se vymlouvat, že nám v tom brání nedostatek peněz, špatné počasí či nepříjemné okolí,“ tvrdí psycholožka Anjula Mutandová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat