Větší varlata zajistí pánům kola

Že kola škodí zdraví? Ano, říká se to, ale na druhou stranu prý zase zvětšuje varlata, zvyšuje množství mužského pohlavního hormonu testosteronu a představuje prevenci dysfunkce prostaty. Má tedy pro i proti!

No to je ve vědeckém světě zase jednou poprask, přátelé. Týká se koly, která se po letech pranýřování dočkala neobvykle velkého uznání. Její popularita teď pořádně vzroste, a to zejména u mužů!

Jed, který může i pomáhat?

O perlivých nápojích, a to včetně zmíněné koly, se nikdy neříkalo nic moc hezkého. Jistě neuniklo ani vám, že se jejich konzumace podezřele často spojuje s nepříznivými zdravotními stavy. Ty zahrnují i prudké výkyvy inzulinu (1), narušení mozkové činnosti a zvýšené riziko mrtvice (2), náchylnost k cukrovce (3) i omezenou funkci jater a ledvin (4). Zkrátka a dobře – limonády obecně, které obsahují spoustu cukru, umělých sladidel, syntetických barviv, konzervačních látek a bůh ví čeho dalšího, nejsou žádným ternem. Prakticky se nenašel odborník, který by toto občerstvením s klidným svědomím doporučoval. Jenže teď je všechno jinak, protože pozitivní stránka koly se přece jen našla. A to v mužských varlatech!

Miláčku, dej si ještě skleničku

Když se čínští vědci z Northwest Minzu University zaměřili na to, jaký dopad mají sycené nápoje na mužské pohlavní orgány a jejich plodnost, zdaleka netušili, co takové bádání přinese. Jejich pokusy provedené na myších prokázaly, že hlodavci, kterým celých 15 dní podávali kolou, mají výrazně větší varlata i množství hormonu testosteronu (5). Tedy alespoň ve srovnání s chlupatou kontrolní skupinou, která ve stejném časovém úseku popíjela pouze vodu. Experti tedy usoudili, že konzumace tohoto perlivého nápoje příznivě ovlivňuje varlata i schopnost reprodukce a navíc je přínosná v prevenci dysfunkce prostaty. Jak je tohle možné? Vysvětlení snad poskytnou další průzkumy, protože tento jev zatím zůstává jednou velkou záhadou opředenou hypotézami a protichůdnými názory.

Zdroje: (1) www.therenegadepharmacist.com/what-happens-one-hour-after-drinking-a-can-of-coke/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6080735/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5998368/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4878564/, (5) www. ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9867816/#ref5






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat