Kdy hřešíme nejčastěji? V neděli v noci!

Komfortní přejídání, kdy si člověk navozuje příjemné pocity konzumací nezdravých jídel, má zvláštní dynamiku během týdne. Podle obezitologů se totiž nejčastěji lidé vrhnou k lednici plné dobrot mezi sedmou a desátou večerní v neděli. A dopřejí si nezdravě mnoho laskomin.

„To je období, které zmiňuje jako čas přejídání celá polovina lidí, kteří mají s komfortním stravováním problémy. A v tomto období také nejvíce přibírají na váze,“ tvrdí britští obezitologové na stránkách listu Daily Express.

Pokud člověk zažívá stresující a náročný den v zaměstnání, měl by si dávat pozor na to, co konzumuje večer. Pětašedesát procent lidí se totiž po těžkém dni v práci uvrhne k nezdravým pokrmům, aby negativní účinky stresu oslabila. Jenže svému zdraví a postavě tím paradoxně konzumací tučných a sladkých pokrmů nepomůže.

„Lidé jsou náchylní k přejídání ve dnech, kdy mají špatnou náladu a zažívají velký stres. Během těchto dní musejí o to víc dbát na to, co konzumují,“ tvrdí Lee Smith ze společnosti Forza, která průzkum financovala.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat