Nejdůležitější dovednost k dosažení úspěchu

Úspěšná kariéra – to je to, po čem mnoho lidí ve svém profesním životě touží. Ačkoli je pro každého úspěch něco jiného, finanční zázemí je ale součástí popisu vždy. A i když zdaleka ne každý skutečně zbohatne, své kariérní vyhlídky můžete do určité míry ovlivnit.

„Úspěch“ – to je důležité slovo. Úspěch nelze měřit kvantitativně, spíše souvisí s vlastními cíli a potřebami. To, zda je člověk úspěšný podle své velmi osobní představy o úspěchu, závisí mimo jiné také na jeho přístupu a osobních vlastnostech. 

Odvaha a ambice

Úspěšní lidé jsou především odvážní a ambiciózní. Ve všem, co dělají, nikdy neztrácejí ze zřetele své cíle. Nenechte se odradit neúspěchy – jsou součástí procesu a cennou zkušeností s učením.

Optimismus

Pro optimisty je někdy snazší být profesně úspěšný. Je jasné, že v práci nebude následovat jeden pracovní úspěch druhý. Přijdou chvíle, kdy bude šéf s prací nespokojený, optimismus se vytratí a do popředí se dostanou pochybnosti. Důležité je však neztratit nit a dívat se do budoucna stále pozitivně a optimisticky. Každý, kdo se pustí do podnikání a prokáže praktickou mentalitu, se dříve nebo později dopracuje k úspěchu. Pokud svůj osobní úspěch měříte platem, měli byste také vědět, že čím vyšší plat, tím více přesčasů. Pokud tedy chcete vydělávat více než vaši kolegové, musíte pro to ve většině případů více pracovat.

Otevřenost, schopnost učit se a kreativita

Otevření lidé snadněji komunikují s druhými a realizují své nápady. Pokud chcete svými nápady vydělávat, potřebujete vysokou míru kreativity, a nakonec je musíte umět prodat, abyste byli úspěšní. Úspěšní lidé také dokáží přijmout, že nevědí všechno. Pro úspěch není nutné vědět všechno, ale je dobré neztrácet přehled a neustále se vzdělávat.

Empatie

Empatičtí lidé jsou zvláště dobří v porozumění. Empatie je sice vrozená vlastnost, ale pouze asi z 10 procent, takže určitě můžeme zapracovat na tom, abychom byli empatičtější.

V profesionálním prostředí je empatie obzvláště důležitá a užitečná. Protože pokud dokážeme pochopit, proč kolega velmi silně reaguje na to, co je vlastně malý problém, můžeme být schopni situaci uklidnit – a tím nezajistit jen lidštější interakci mezi sebou, ale také přispět k úspěchu celého projektu.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat