Partneři stresují více než šéfové

30.06.2010 | Zajímavosti

Co člověka vystresuje víc než nevrlý šéf? Většina partnerů či manželů. Podle rozsáhlé studie psychologů z britské Lancaster University skutečně většinu pracujících mužů a žen současnosti stresují více jejich domácí protějšky než šéfové v práci.

Z průzkumu tří tisíc mužů a žen vyplynulo, že pánové jsou na tom hůř než dámy. Tedy že jsou horšími partnery, neboť muži jsou zdrojem stresu častěji než ženy. Za největší zdroj stresu a psychických tenzí označilo svůj protějšek 58 procent dotázaných.

Šéfa uvedlo 43 procent, zatímco osmnáct procent žen uvedlo, že jejich partner jim přidává do života ohromné množství stresu, zatímco to samé o své ženě uvedlo jen dvanáct procent pánů.

Podle profesora psychologie Caryho Coopera z Lancasteru může za vše ekonomická krize a strach o práci. „Jednou ze strategií, jak se s tímto stresem vyrovnat, je, že ho přenášíme na partnera,“ vysvětluje Cooper, proč dnes tolik lidí vidí ve svém protějšku zdroj psychické nepohody.

Ženy se ve srovnání s muži strachují více o svou váhu a vizáž než o příjmy.






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat