Kam se hrabou krémy proti vráskám: Sklenice vína vyhladí tvář!

Konzumovat víno s mírou se vyplatí nejen kvůli zdraví, ale také kvůli kráse. Když totiž člověk vypije jednu skleničku vína denně, prospěje tím svému zdraví. Ale navíc tím vyhladí i svůj obličej. Když vypije dvě a více sklenic, nejenže takový zvyk začne poškozovat jeho orgány a tkáně, ale navíc se to projeví nepřirozenou grimasou v obličeji.

Podle psychologů z Bristolu sklenka vína dodá lidské vizáži jiskru. A to nejen v očích těch, kteří s ním konzumují víno, ale také v očích střízlivých osob. Sklenka vína je totiž přesně mírou, která prokrví líčka a uvolní stažené svaly v obličeji. A to tak, že dotyčný vypadá velmi přívětivě a atraktivně.

Jenže když si pak dá druhou sklenku a začne pít víc, růžová líčka se změní v rudá, svaly v obličeji jsou nepřirozeně umrtvené a tkáně otečou. Krása je ta tam. Nehledě na to, že vyšší koncentrace alkoholu v krvi škodí játrům, oběhové soustavě i mozku.

Psychologové z Bristol University nafotili skupinku osob před konzumací vína (střízlivou), po konzumaci jedné sklenky a dvou sklenek. Pak tyto snímky předložili jiné skupině osob, která netušila, že tváře na některých fotkách jsou snímány po konzumaci alkoholu.

Hodnocení však bylo velmi jednoznačné. Tváře po jedné sklence dostávaly nejvíce bodů a byly považovány za nejatraktivnější.

„Po jedné sklence vína byly snímky obličeje považovány jako atraktivnější než snímky téhož střízlivého obličeje, po dvou sklenkách vína byl ale střízlivý obličej hodnocen jako atraktivnější,“ tvrdí profesor Marcus Munafò z Bristol University v rozhovoru pro LiveScience.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat