Prostreno.cz

Nepřátelé krásné pleti. Dejte si pozor na mléko, lepek a cukr

S ničiteli zdravě vyhlížející pokožky přicházíte do styku každý den, ani o tom nevíte. A do některých byste to možná ani neřekli! Proč se mít na pozoru před mlékem, těstovinami, pečivem a červeným vínem?

S neustále se měnícím názorem vědců, lékařů a dietologů je obtížné udělat si pořádek v tom, které potraviny jsou zdravé a co nám naopak škodí. S trochou nadsázky by se dalo říct, že dnes vlastně žádná surovina není bez následků, jelikož když její konzumace pomůže jedné části těla, jiné zase ublíží. Nevěříte? Zde jsou čtyři běžné věci, které mají negativní dopad na kvalitu pokožky!

Tolik diskutované mléko

Ano, v mléce se nachází velké množství dobře vstřebatelného vápníku, je tedy prevencí osteoporózy, protože zabraňuje řídnutí kostí. Na straně druhé si s jeho sklenkou „dopřejete“ i látky, o které v nejmenším nestojíte. Mléko může obsahovat třeba hnis ze struku automaticky dojených krav, což rozhodně není něco, co by člověk zrovna vyhledával. Závěry několika studií dokonce naznačují, že kravské mléko způsobuje změny růstových hormonů a inzulinu, které vyvolávají celou řadu nežádoucích účinků – a mnohé z nich se projevují právě špatnou kvalitou pleti.

Všemi oblíbené víno

Určitě jste už někdy slyšeli o tom, že dvojka červeného vína výrazně snižuje riziko srdečních onemocnění a některých druhů rakovin. Jenže všude kolují také známé informace o škodlivosti alkoholu, protože poškozuje játra a dehydratuje organismus. Co se děje po jeho požití? Obličej zčervená, póry se pořádně rozšíří, vrásky jsou zřetelnější a mnohem více viditelné. Takže bohužel, i lahvinku červeného si můžete připsat na seznam věcí, které kradou vaši krásu.

Lepek jako velký otazník

Někteří lidé trpí jeho nesnášenlivostí, jiní ho konzumují celá léta, aniž by si všimli nějakých nechtěných účinků. Lepek neboli gluten se nachází ve spoustě potravin a je to vlastně směs obilovin žita, pšenice a ječmenu. Bývá součástí pečiva, těstovin, snídaňových cereálií, sušenek i oplatek. Pokud je základem i vaší stravy a trochu to s ním přeháníte, nedivte se, že vám obličej „zdobí“ akné a otoky – to je první známka nadměrného množství lepku v těle.

Cukr jako moderní hrozba

Rafinovaný cukr samozřejmě neprospívá hlavně váze, ale to není jediný způsob, jak se na vás podepíše. Bílý nepřítel může podle názoru mnoha dermatologů zavinit „ztenčení“ pokožky, což má na svědomí unavený a nezdravý vzhled, vrásky a kruhy pod očima. O důvod víc, proč sáhnout po nějakém přírodním sladidle…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat