Prostreno.cz

Nepusťte si předvánoční stres k tělu

Pár týdnů před Vánocemi bývá náročných. Shánění dárků, pečení cukroví, úklid domácnosti, návštěvy příbuzných… Zkrátka milion důvodů propadnout stresu. Zkuste se mu ale letos vyhnout.

Samozřejmě nejjednodušší je, některou z obligátních předvánočních akcí vypustit, jenže i přes odhodlání toho řada z nás stále není schopna. A nebo začít se všemi úkoly s velkým předstihem (přiznejte se, kolikrát jste si slibovali, že dárky začnete shánět už v létě), ovšem to se snáze napíše, než udělá.

Pokud se tedy už děsíte, jak letos zase všechno zvládnete, zkuste následující triky, které vám pomohou vyhnout se stresu.

1. Rozvrh

V klidu si na začátku týdne sedněte a napište si do diáře rozvrh, jímž se budete následující dny řídit. Stanovte si, které dny vyrazíte do obchodů, kdy navštívíte tetičku a kdy vysmýčíte podlahy. A samozřejmě zkuste plány dodržovat…

2. Oddech

Nezapomínejte na odpočinek. Máte pocit, že ten si v téhle době nemůžete dovolit? Tak si to promyslete ještě jednou. Úplně stačí, když si třeba na hodinku večer vlezete s knihou do vany (samozřejmě ideální by bylo, kdybyste si mohli věnovat celý den, ale to je až příliš ideální na to, aby se to mohlo stát u většiny z nás skutečností), nemusíte odjet na týdenní dovolenou. Zkrátka myslete i na sebe.

3. Ne, ne, ne

Naučte se říkat ne. Nemusíte přece kývnout na každou pozvánku nebo si přibírat nové a nové úkoly. Vánocemi život nekončí. Některé věci se prostě dají odložit až na dobu po nich.

4. Jídelníček

O tom, že na stres má významný vliv i naše strava, bylo napsáno bezpočet článků. Tak na to nezapomínejte a vybírejte si, co si položíte na talíř. I vyvážený a zdravý jídelníček vám dokáže v tomto hektickém období ulehčit život.
 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat