Prostreno.cz

Granátové jablko je malý zázrak

Ačkoli se v České republice dají granátová jablka poměrně jednoduše sehnat, nepatří mezi nejoblíbenější ovoce. Přitom jak se zdá, z hlediska našeho zdraví si místo na našich stolech právem zaslouží.

Pomozme granátovým jablkům na našich talířích zdomácnět, důvodů je víc než dost.

Některé vědecké studie potvrdily, že granátová jablka patří mezi potraviny, jež spolehlivě bojují proti stresu (Čtěte: Jaká jídla vás dostanou do té správné nálady?), ale také pomáhají v prevenci proti kardiovaskulárním chorobám.

V současnosti však odborníci objevili i další výhody, které z mlsání granátových jablek pro náš organismus vyplývají – látky v tomto ovoci obsažené totiž při každodenní konzumaci dokážou zpomalit stárnutí DNA, a tím vlastně i stárnutí jako takové.

Granátová jablka tak přispívají ke zdraví našich orgánů (včetně již zmíněného srdce, ale také třeba mozku nebo ledvin), svalů a kráse či pružnosti pleti.

Kromě toho je toto exotické ovoce bohaté na důležité vitaminy, především A, C a E, minerály (hlavně železo) a antioxidanty, jež zachycují a neutralizují volné radikály v organismu.

Řada lidí granátová jablka nevyhledává především kvůli jejich konzistenci – přece jen není nijak zvlášť lákavé chroupat množství semínek obalených jen trochu dužniny. Pokud je to i váš případ, nezoufejte! Sáhněte po džusech a ovocných šťávách. Jen si dávejte pozor, zda neobsahují přidaný cukr. Tím byste svému zdraví nijak zvlášť nepomohli.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat