Prostreno.cz

Jste posedlá váhou a nenávidíte vlastní tělo?

Poruchy příjmu potravy jsou závažná onemocnění, mezi něž patří například anorexie či bulimie. Počet pacientů, a především pacientek, s touto diagnózou stále roste. Nejste jí ohrožena i vy?

Jen tak jednoduše vyjmenovat všechny příznaky poruch příjmu potravy není nic lehkého, ale pokud u sebe pozorujete některé z následujících chování, zpozorněte a zamyslete se nad svým přístupem ke stravě a hlavně k sobě samé.

Mezi rizikové chování mimo jiné patří…

…téměř závislost na počítání kalorií.

Neustále počítáte, kolik energie přijmete, když sníte sousto určitého pokrmu, znáte nazpaměť tabulky s kalorickými hodnotami všech myslitelných (i nemyslitelných) jídel a k tomu jste přímo posedlá svou hmotností.

…posedlost váhou.

Na váze jste jako doma – několikrát denně na ni stoupnete, abyste překontrolovala, jestli se ručička nepohnula byť o jediné deko. Vážíte se nalačno, po jídle, ráno, večer…

…přísnost a nízké sebevědomí.

Nejenže jste přesvědčena, že je vaše tělo – mírně řečeno – nedokonalé, ale navíc jste rozhodnutá zpřísnit svůj již tak hraniční jídelníček a životní styl.

…posedlost pohybem.

Cvičíte tvrdě každý den, místo jídla, nebo dokonce za trest, pokud máte pocit, že jste toho snědla až příliš mnoho.

…nenávist k vlastnímu tělu.

Své tělo nesnášíte. Nezávisle na tom, že jste ve skutečnosti štíhlá a vaši hubenost vám okolí závidí (pokud už si ovšem o vás nedělá starosti), vy se vidíte jen v tom nejhorším světle.

… stud za jídlo.

Téměř nikdy nejíte na veřejnosti, raději někde v ústraní, o samotě, kde vás nikdo nevidí. Za jídlo se prostě stydíte.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat