Před rakovinou vaječníků chrání všechny druhy antikoncepce

Preventivní účinek antikoncepčních pilulek na vznik rakoviny vaječníků je dobře znám již dlouhou dobu. Stejný efekt mají i jiné typy antikoncepce, včetně mužské vasektomie (podvázání a přetětí chámovodů).

Když vědci porovnali skupinu žen s rakovinou vaječníků a jejich zdravých vrstevnic, zjistili, že ty, které používaly jakýkoli druh antikoncepce – pilulky, nitroděložní tělíska, bariérovou metodu, podvázání vejcovodů, a dokonce i ty, jejichž partner podstoupil vasektomii – byly vystaveny o 40 až 65 procent nižšímu riziku vzniku této nemoci.

„Bez ohledu na to, jakou metodu zvolíte, antikoncepce vám poskytne určitou ochranu před nádorem," tvrdí autorka studie Dr. Roberta Ness.

Výsledky jejího bádání se potvrdily i poté, co byly do statistiky zahrnuty vnější vlivy, které by mohly spojitost mezi užíváním antikoncepce a vznikem rakoviny ovlivnit. I takové metody, jako jsou nitroděložní tělísko nebo vasektomie, poskytují ženám zhruba padesátiprocentní ochranu.


Má cenu o něj bojovat?
Prozradím vám, zda zůstat nebo jít dál! Astroložka Anna

Otázkou zůstává, proč. Podle vědců je možné, že samotné sperma způsobuje v ženském organismu záněty, které mohou vést ke vzniku rakoviny.
Každá metoda, která mu brání vniknout hluboko do těla, vaječníky chrání.

Své výhody mají i pilulky. Tím, že zastavují ovulaci, snižují riziko vzniku nebezpečných zánětů.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat