5 věcí, které zapomínáme sdělit svému lékaři

Je zvláštní, kolik lidí zatajuje před svým ošetřujícím lékařem některé informace – ať už ze strachu či studu, nebo protože zkrátka nepovažují některé věci za důležité. Takový postup se však může krutě vymstít v podobě vážných zdravotních komplikací.

Co tedy před lékařem v žádném případě nezatajovat?

Léky

Vždy informujte lékaře o lécích, které berete! Jen tak bude moci v případě potřeby vybrat léčivou látku, která není v kontraindikaci s již užívanými. Některá léčiva spolu mohou tvořit nebezpečný koktejl, a namísto úlevy a uzdravení se můžete dočkat vážných zdravotních potíží.
Vždy také přiznejte lékaři, že jste nebrali (či zcela nedobrali) léky, které vám předepsal. I to může mít vliv na vaši další léčbu.

Dieta

Držíte-li přísnou redukční dietu (ponechme nyní stranou úvahy o její vhodnosti), nezapomeňte na to lékaře upozornit. Vaše tělo se totiž bude chovat jinak, jíte-li pouze jablko denně – i to může léčbu velmi výrazně ovlivnit. (Čtěte také: Pitný režim a dieta. Kterým nápojům se vyhnout?)

Anamnéza

Vyptává-li se vás lékař na historii onemocnění v rodině, nic nezamlčujte. Některá vážná onemocnění jsou podmíněna geneticky, takže k nim můžete – v případě výskytu v rodině – být náchylnější. Lékař vás může preventivně poslat na vyšetření nebo vás poučit o prevenci. Za nemoci v rodině není v žádném případě třeba se stydět!


Nedaří se vám?
Ráda pomohu najít štěstí i vám! Astroložka Anna

Sexuální život

Můžete se sice cítit trochu v rozpacích, ale nikdy při dotazu na prodělané pohlavní choroby žádné nezatajujte! Váš lékař se vás neptá na střídání partnerů ze zvědavosti, ani vás nebude odsuzovat, ať už je jejich počet jakýkoli. Zkrátka buďte upřímní – jde přece o vaše zdraví. (Čtěte také: Chcete být zdravé a štíhlé? Vsaďte na superpotraviny)

Více lékařů

Pokud navštěvujete více specialistů, lékaři to vždy sdělte. Nebudete muset podstupovat některá vyšetření vícekrát a nebude hrozit, že budete brát příliš mnoho léků (které se navíc mohou negativně ovlivňovat).
TIP Bety: Také jídelníček ovlivňuje náš zdravotní stav. Nevíte, jak si ho upravit, abyste byla zdravá a fit? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

283 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:13
406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat