Základní pravidla pro každou dietářku

Ať už jste se rozhodla shodit několik kilogramů pomocí jakékoli diety, rozhodně byste se měla držet následujících 5 pravidel.

Nejde o život

Ano, přiměřená hmotnost je velmi důležitá pro náš zdravotní stav. A tak je skvělé, pokud právě kvůli svému zdraví (ale i dobrému pocitu) zkusíte nějaké to přebytečné kilo shodit. Ale pamatujte, že hubnutí není ani závod, ani věda. A že když neuspějete napoprvé, není nic ztraceno a nemusíte propadat zoufalství – prostě na to příště musíte jinak.

Je to vaše tělo

Každé tělo má jiné energetické nároky, každý hubneme jinak rychle a s pomocí jiných postupů. A tak neposlouchejte zaručené rady okolí, neporovnávejte se s ostatními! Pokud si nejste jistí, jak dál postupovat, abyste své vysněné hmotnosti dosáhli, poraďte se s odborníkem.

Nerozhoduje jen vaše vůle

A když už jsme zmínili rozdíly mezi tím, jak rychle a s pomocí jakých prostředků každý z nás hubne, je také důležité říci, že svou roli hraje i genetika. Vědci se sice nedokáží shodnout, jak velký vliv genetika má, ale odhadují, že to bude tak 50 %. A tak i s tím musíte počítat. Neznamená to, že máte tloušťku v genech a nemůžete s ní nic udělat. Pouze to, že k ní můžete mít sklony a hubnutí vám bude trvat déle než někomu s jinými geny.

Dejte si pomalejší rozjezd

Na nový životní styl si budete chvíli muset zvykat. Pokud hned od počátku najedete na jeho nejtvrdší verzi, tedy spousta pohybu a velmi málo kalorií, budete za pár dnů padat únavou a nejspíš to vzdáte. Jděte na to pomaleji a například fyzickou zátěž si přidávejte postupně.

Nepodceňujte pohyb

Spousta žen se sice dokáže přinutit omezit přísun kalorií, ale může se stát, že prostě nehubnou. Možná proto, že zcela opomenuly pohyb. Nedělejte stejnou chybu. Nikdo neříká, že máte v posilovně trávit hodiny, ale zvýšit fyzickou zátěž nad normál je při hubnutí skoro podmínkou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat