Jídla plná kalorií, která ale musíte při hubnutí vyzkoušet

Když chce člověk shodit přebytečná kila, musí se vyhýbat vysokokalorickým potravinám. To zní logicky. Ale tak docela pravda to není. Přece jen existují výjimky, jež potvrzují pravidlo a které vám i přes pořádnou porci kalorií mohou s hubnutím pomoci.

Které potraviny byste i přes svou vysokou kalorickou hodnotu neměli při hubnutí přehlížet?

Avokádo

Tento exotický plod už se zabydlel i v našich kuchyních. A to je rozhodně dobře. Ano, má okolo 240 kalorií, ale také téměř 20 vitaminů a minerálů, vlákninu a také zdravé tuky. A především posledně dvě jmenované složky vám zajistí pocit nasycení na dlouhou dobu. Takže chvíli po snídani či obědě nebudete mít zase hlad. Mimochodem, snažíte-li se o shození přebytečných kilogramů, neměli byste si dopřávat více než polovinu avokáda denně. I tak ale můžete využít veškerý jeho potenciál.

Vejce

Spousta lidí, kteří se snaží zhubnout, se jako kříži vyhýbá žloutku a konzumuje jen bílky. Ale to je podle odborníků chyba. Právě žloutek obsahuje ty nejdůležitější živiny! Ano, je dost kalorický, ale najdete v něm vitamin A, K, vitaminy skupiny B a cholin. Kombinace těchto živin podporuje metabolismus. Kromě toho vejce dokáží pořádně zasytit, což se při hubnutí rozhodně hodí.

Plnotučné jogurty

Nevěřte tomu, že když si koupíte nízkotučné jogurty, pomohou vám při hubnutí! Mnohé studie prokázaly, že tomu tak není. Spekuluje se, že tuk v mléce sám obsahuje látky, jež pomáhají tuky spalovat. Navíc plnotučné jogurty mnohem lépe zasytí než ty nízkotučné. A tak nebudete po jejich konzumaci hned hledat, co byste slupli dalšího.

Ořechy

Také ořechy patří mezi vysoce kalorické potraviny. Ovšem ani ty byste při dietě neměli vynechávat! Kromě vitaminů a minerálů obsahují vlákninu a prospěšné tuky. A podobně jako výše zmíněné avokádo, i ořechy tak představují skvělou svačinu, jež zasytí a nastartuje metabolismus. Jen jich nejezte víc než hrst denně.

Olivový olej

Olivový olej je jednou z nejdůležitějších součástí jídelníčku národů žijících v oblasti Středozemí. A právě tyto národy patří k nejzdravějším. Tak proč toho nevyužít? Navíc obsahuje látky, jež podporují metabolismus (a tedy usnadňují shazování přebytečných kilogramů) a také působí protizánětlivě. Stále více studií ukazuje, že právě záněty mohou hrát významnou roli ve zvýšeném riziku obezity. Samozřejmě to neznamená, že by vše na vašem talíři mělo plavat v olivovém oleji, ale hledáte-li zálivku na salát, právě jste ji našli.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat