3 důvody, proč si každý den dopřát šálek kávy

Pokud jste milovníky tohoto úžasného nápoje, máme pro vás dobrou zprávu – už dávno neplatí, že nám káva škodí! Právě naopak, existují vědecky podložené důvody, které jasně ukazují, že nám její pravidelná konzumace (samozřejmě s mírou) prospívá.

Jak konkrétně nám káva pomáhá?

1. Nastartuje paměť

Dokázala to studie Univerzity Johnse Hopkinse – kofein pomohl jejím účastníkům lépe si pamatovat nejrůznější věci po dobu až 24 hodin od konzumace (v porovnání se skupinou účastníků, kteří pili placebo). Takže čeká-li vás složité jednání, zkouška ve škole apod., svěřte se šálku kávy.

2. Pomůže ve sportu

Dopřejete-li si kávu před tím, než vyrazíte například do fitness centra, neuděláte chybu. Lépe se vám bude cvičit, budete vytrvalejší. A to znamená, že budete snáze hubnout nebo nabírat svaly.

3. Nakopne při sexu

Tohle je dobrá zpráva hlavně pro pány, kteří mají občas problémy s erekcí (pravidelné problémy, tzv. erektilní disfunkci, je nutné řešit s lékařem!). Díky kofeinu obsaženému v kávě se zvýší krevní oběh – a krev se dostane i do oněch správných míst. Za zkoušku to stojí!

Mimochodem, s kofeinem to v žádném případě nesmíte přehánět! Maximální množství, které byste svému tělu měli dodat, se rovná asi 3 až 4 šálkům denně. Jinak hrozí vážné zdravotní následky!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:38
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat