Kloktání čaje může sloužit jako ústní voda

Přírodní ústní vodou může být čaj. Zvláště ten zelený, který je bohatý na antiseptické látky. Tvrdí to vědci z vysoké školy stomatologické v indickém Sri Hasanamba. Podle nich kloktání čaje může přispět k omezení tvorby plaku a také zubního kazu.

Účinky čaje testují indičtí stomatologové u pacientů s gingivitidou, bakteriálním zánětem dásní. Čaj dokáže omezovat množení bakterií a tvorbu plaku jako ústní voda s chlorhexidinem.

Čaj obsahuje řadu antiseptických a antibakteriálních látek, zvláště katechiny. Také proto ho lidé po celém světě konzumují. Látky se dostávají vnitřně do celého organismu a snižují v něm záněty včetně bakteriálních. Proplachování v ústech by mohlo působit lokálně.

S indickými vědci souhlasí také odborníci z New Yorku. „Zelený čaj může mít baktericidní účinky, což může ovlivnit zdraví zubů. Ovšem zelený čaj prospívá jen tehdy, když je konzumován bez cukru,“ tvrdí doktor Alfredo Morabia z Columbia University ve státě New York.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat