Poslouchejte své tělo a nebuďte sami. Podzimní deprese se vám vyhne

Ačkoli nám v posledních dnech ukazovala matka příroda poměrně přátelskou tvář, a dokonce vysvitlo i slunce, podzim se už nezapře. A s ním přicházejí i dlouhé večery, nepříjemné plískanice, temně šedá obloha a teploty tvrdohlavě se pohybující kolem nuly. A to nikomu na náladě nepřidá.

Proto patří říjen či listopad k nejponurejším měsícům, proto má během něho tolik lidí špatnou náladu a „podzimní depresi“.

Jak se jí letos vyhnout?

Nejste na to sami

Neuzavírejte se do sebe – když se cítíte mizerně, nebuďte na svůj splín sami! Vyrazte s přáteli na večeři, pozvěte je na návštěvu nebo „jen“ někomu blízkému zatelefonujte a podělte se s ním o své starosti i radosti. Uvidíte, že když se o své problémy podělíte s někým blízkým, nebude žádná situace vypadat tak vážná, jak se zprvu zdá.

Poslouchejte své tělo

Zamyslete se na chvíli – jak pravidelný režim má váš život? Chodíte spát každý den přibližně ve stejnou dobu, vstáváte ve stejný čas, jíte pravidelně? Věřte, že dodržování určitého režimu, který bude především vyhovovat vašemu organismu, má smysl. Snažte se jej co nejvíce dodržovat. Biologické hodiny se totiž nevyplatí podceňovat.

Dopřejte si odpočinek

Již pouhých 10 minut opravdového odpočinku denně vás dokáže nabít potřebnou energií. Tak si je pro sebe vyšetřete! Vlezte si do vany, poslouchejte oblíbenou relaxační hudbu, začtěte se do knihy nebo jen tak seďte a soustřeďte se pouze na své dýchání (můžete si i zkusit opakovat nějakou mantru, která vás zklidní a odvede vaše myšlenky od denního shonu a stresu).

Hýbejte se

Fyzická aktivita ovlivňuje i naši náladu, nezapomínejme na ni. Jistě, nikomu se nejspíš nechce běhat v závějích a třeskutém mrazu, ale 20 minut na pohyb si můžete vyšetřit i v klidu (a teple) domova, případně fitness centra. Najděte si sport, který vás baví, i kdyby to mělo být půlhodinové „křepčení“ na vaši oblíbenou hudbu. Každá aktivita se počítá!

Vyrazte do přírody

Na podzim a v zimě je sluníčka opravdu pomálu, přitom pobyt v jeho paprscích nám dělá právě na podzim velmi dobře. Jenže jen málokterý z nás má to štěstí, že se může z ničeho nic sbalit a odjet do nějaké exotické země. A tak se snažte využít každého paprsku, který se objeví zpoza mraků. Nemusíte se opalovat na jinovatce, stačí, když se prostě půjdete projít nebo si dáte kávu na balkóně. Kromě nějakého toho vitaminu D nachytáte i mnohem lepší náladu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat