Chcete být zdravější a štíhlejší? Vsaďte na hrušky!

Nechcete vypadat jako hrušky? Tak jezte často právě hrušky. S takovým doporučením přišli vědci z Louisiany, kteří prokázali, že osoby často konzumující malvice hrušní jsou štíhlejší a zdravější. Proč? Podobně jako jablka, ačkoli jsou výrazně sladší, obsahují mnoho prospěšných látek, podporují zdraví a prospívají metabolismu.

Lékaři už od antiky tvrdí, že kdo se chce vyhnout nemocem a jejich službám, měl by si denně dopřát jedno jablko. Vědci z Louisiana State University zjistili, že osoby konzumující denně jednu hrušku jsou na tom ale podobně a navíc jsou o dost štíhlejší než ti, kteří se tomuto ovoci vyhýbají.

Hruška je bohatým zdrojem vlákniny, vitaminu C, hořčíku, mědi a draslíku. Neobsahuje tuk a sodík. Mnohé odrůdy jsou ale bohaté na cukry.

„U osob konzumujících hrušky denně bylo riziko obezity o pětatřicet procent nižší,“ tvrdí autoři z Louisiana State University.

„Vztah mezi konzumací hrušek a nižší hmotností je zajímavý. Věříme, že příjem vlákniny z hrušek může být důvodem, proč jsou pak osoby štíhlejší,“ vysvětluje autorka studie doktorka Carol O’Neilová.

A vliv hrušek na postavu byl výrazný i po započtení celkového energetického příjmu osoby a jeho vztahu k pohybu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat