Už jediná sklenice limonády výrazně zvyšuje břišní tuk

Konzumace slazených perlivých nápojů je nešvarem západního stravování. Jejich pravidelný příjem přitom ohrožuje zdraví na mnoha úrovních. Už jediná sklenice limonády vypitá denně zvýší obsah viscerálního tuku kolem orgánů v břišní dutině o třicet procent. Tento tuk je přitom velmi nebezpečný pro zdraví a zkracuje život.

Čím větší zásoby tuku člověk v břiše a kolem pasu má, tím více je ohrožen chorobami srdce a cév, diabetem a dalšími nemocemi, které výrazně zkracují život a narušují jeho kvalitu. Jednou z příčin tohoto typu obezity je právě strava. A opakovaně se prokazuje, že k problému přispívá i pití slazených perlivých limonád.

Neustále přibývá pádných důkazů, že cukr a obezita nezpůsobují jen rakovinu, ale celé spektrum zdravotních problémů. Máme důkazy, že konzumace slazených limonád souvisí se vznikem chorob oběhové soustavy a diabetem typu dvě. Lidé, kteří pijí slazené perlivé nápoje denně, přiberou asi litr viscerálního tuku za šest let,“ tvrdí doktorka Caroline Foxová z Harvardovy univerzity.

Zdroj: researchgate.net, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat