Smějete se vibračním hubnoucím strojům? Možná neprávem!

Smějete se televizní reklamě na vibrační přístroje slibující hubnutí? Pak možná trochu předčasně. Ačkoli samotné vibrace bez pohybu nefungují, ve spojení s ním účinnost cvičení výrazně zvyšují. Jinými slovy, stejné cviky při vibracích posílí, zvětší a vyrýsují svaly mnohem rychleji. Podle nizozemských vědců se účinnost cvičení vibracemi zvýší až o sto procent.

„Přidáním vibrací o frekvenci třicet Herzů můžeme zvýšit účinnost cvičení až o sto procent,“ tvrdí profesor Massimo Mischi a Lin Xu z Technologické univerzity v Eindhovenu.

Při vibracích totiž svaly vynakládají větší práci a rychleji jsou vyčerpané. A při experimentálních testech také bylo zjištěno, že při vibracích lidé dokážou zvednout zátěž dvakrát větší než bez vibrací.

Vibrace by tak mohly pomáhat v rehabilitaci především těm, kdo po zranění přijdou o sílu ve svalech,“ věří Mischi a Xu.

Profesor Mischi se svými spolupracovníky vyvinuli nový fitness stroj, který kombinuje vibrace a silové cvičení pomocí tažného lana, které dokáže klást odpor v obou typech pohybu (vytažení a povolení). Stroj produkuje vibrace o frekvenci třicet Herzů a podle experimentálních důkazů pomáhá rychleji posilovat svaly, zvyšuje hustotu kostí, pružnost těla a sekreci serotoninu v těle.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat