Co s vaším tělem provede avokádo?!

Avokádo je jedním z nejzdravějších plodů, které člověk může konzumovat. Pravda, mezi klasickými druhy ovoce trochu nezapadá, protože není sladké, zato obsahuje obrovské množství pro zdraví člověka důležitých tuků a také antioxidantů. Konzumace avokáda souvisí se sníženou hladinou nebezpečného cholesterolu a lepším zdravím srdce a cév.

Avokádo rozhodně patří do jídelníčku každého jedince, který se snaží zredukovat svou váhu a posílit oběhovou soustavu, která následky obezity trpí nejvíce. Je bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin a dalších nenasycených tuků. Ale také vitaminu E a antioxidantů.

„Tato studie podporuje celou řadu předchozích studií, které prokazují mnohé blahodárné účinky konzumace čerstvého avokáda,“ uvedl doktor Emiliano Escobedo z Kalifornie pro odborný časopis Journal of Clinical Lipidology.

Pravidelná konzumace avokáda snižuje výrazně hladinu nezdravého cholesterolu a triglyceridů v krvi. Tyto dva faktory souvisejí s rozvojem chorob srdce a cév.

„Čerstvé avokádo jako součást vyváženého jídelníčku… dodává tělu zdravé tuky a také mnoho vlákniny. Obojí souvisí se zlepšením zdraví oběhové soustavy,“ dodává doktorka Nikki Fordová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:35
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:32
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:31

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat